Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stacey

czy to poronienie?

Polecane posty

Gość stacey

Witam. Już opisuję ten problem wszędzie gdzie się da. Może ktoś tak miał? Kochałam się z mężem i on skończy l we mnie. Byłam wtedy 2 dzień po okresie. Biorę tbl ovulastan. 2 dni po stosunku wzięłam tbl 72 h po. Następne 2 dni po stosunku lekarz na podstawie moczu powiedziała że nie jestem w ciąży. I teraz odkąd wzięłam tbl 72 h po mam krwawienie już 4 tydzień. Biorę od 1 dnia krwawienia tbl anty. Czy jest możliwosc że byłam w ciąży i poroniłam i dlatego tyle krwawię bo się "oczyszczam"? Krwawienie jest coraz mocniejsze i nieprzyjemnie pachnie.

Gość dziewczyno jak krwawisz
już 4 tydzień i to w taki sposób, to już dawno powinnaś być u lekarza lub w szpitalu, poza tym 2 dni po stosunku nie da sie stwiedzić ciąży lub jej braku, więc albo coś pomyliłaś albo trafiłaś na lekarza idiotę

Gość stacey
byłam na izbie przyjęc to stwierdzili że to normalne objawy okresu i przyjęcia tbl 72 h po i mam isc do swojego lekarza, jestem umówiona na przyszły tydzień ;/ tak tak wiem - chore że mnie nie przyjęli, mieszkam w DE

Gość do autorrrkii
nic z tego nie rozumiem. dwa dni po stosunku już wiedziałaś o ciązy? takie długie krwawienie nie jest normalne, nawet przy poronieniu! leć do lekarza, szpitala!

Gość stacey
I jeszcze pow. na izbie że to krwawienie po tbl 72 występuje zawsze i może skolidowało z okresem który powinnam dostac i dlatego się tak ciągnie że niby po tej tbl i od razu okres który miał przyjsc.

Gość stacey
Ja też się ginekolog pytałam jak może 4 dni po stosunku sprawdzic na podstawie moczu czy jestem w ciąży ale mi pow. że teraz są już takie testy że to wykrywa szybko. No ja sama nie wiem :( jak pisałam - na izbie odmówili przyjęcia

Gość gość
skoro lekarz stwierdził że nie jesteś w ciązy, to po co pzrepisał ci tę tabletkę?

Gość dziewczyno jak krwawisz
test z moczu wykrywa ciążę min. po 10 dniach, po takim czasie, o jakim piszesz Ty nawet nie doszłoby do zagnieżdżenia, a dopiero od zagnieżdżenia wzrasta poziom hormonu ciążowego- to po pierwsze, a po drugie jesli nie chcesz sobie jeszcze większej krzywdy narobić, to jedz na IP jeszcze raz- silne krwawienie o nieprzyjemnym zapachu nie jest normalnym objawem niczego

Gość stacey
do gosc - zjadłam tbl a potem byłam na badaniu

Gość gość
Potem czyli ile po stosunku?

Gość stacey
2 dni po stosunku wzięłam tbl po a 4 dni po stosunku byłam na badaniu

Gość a czego Twój syn się uczy
Ta ta,testy co 4 dni po stosunku wykryją ciążę. A świstak siedzi i zawija... Testy wykryją ciąże w 5-6 tygodniu. Tabletki 72 po są po to, by nie mogło dojść do ciąży. Więc albo byłaś u jakiegoś konowała albo coś mieszasz. Jak lekarz mógł sprawdzać czy jesteś w ciąży, skoro poszłaś po tabletkę, by do tej ciąży nie doszło?

Gość a czego Twój syn się uczy
A poza tym chyba ciężko jest zajść w ciążę 2 dni po okresie. Cofnij się do podstawówki i uważaj na biologii.

Gość gość
Nie ma szans na wykrycie ciązy 4 dni po seksie.

Cięzko mi jeszcze nawet o tym pisać... nie wiedziałam, że jestem w ciąży, dostałam okresu, zaniepokoił mnie swoją obfitością, strasznie bolał, gdy po kilku dniach wróciło wszystko do normy, trochę mniej krwawienia , coś ze mnie wypadło gdy robiłam siusiu... :(( tak bardzo się przestraszyłam, było to twarde, mięsiste, myślałam, że to skrzep... umówiłam się na wizytę u ginekologa... i jednak :( pobrał krew, wyszło, że byłam w ciąży...dokładnie w czwartek się dowiedziałam.. dzisiaj mamy sobotę... nie wiem co robić jestem zdesperowana... czy mogę gdzieś to zgłosić, że byłam w ciąży? w USC.. od dwóch lat jestem w Niemczech..nie ma pojęcia co robic dalej, gdzie isc :( Co mi przysługuje ?Czy mam prawo do zwolnienia lekarskiego? Pomóżcie... :'(

Gość gość
dysia ty to jednak kretynka jesteś