Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlascicielka kotkow

zal ale musze je oddac.

Polecane posty

Gość wlascicielka kotkow

mam dwie mlode kotki,przytulasy straszne,tylko glaskac,miziac,piescic,jak maskotki.Corka za nimi przepada,spia z nia w lozku i wogole.Jednak jest jedno ALE.od jakiegos czasu poza kuweta zalatwiaja sie w rozne inne miejsca.Na dywanik,pod lozkp,w kacie,pod stolem.Nasza cierpliwosc sie konczyla do dzis,az jedna z nich olala meza kurtke.Musze je oddac,corka placze bo je bardzo kocha.Ale nie widze innego wyjscia.Dawalam im czas,karalam ale mam dosc codziennie po nich sprzatac i prac..:-/

Gość wlascicielka kotkow
nikt nie chce??

Gość gość
pewnie! - lepiej siedzieć w gównach, smrodzie i poszczanych meblach byleby koteczki miziać, pieścić i głaskać!!!! już sobie wyobrażam jak u was śmierdzi w domu - i dajecie radę tam jeść???

Gość wlascicielka kotkow
napisalam ze sprzatam po nich zwirek zmieniam dwa razy dziennie i nie smierdzi

Gość gość
no to je naucz! a nie od razu oddawać! poczytaj na necie jak nauczyc kota korzystac z kuwety

Gość gość
Ewka,w*********j zgorzkniała stara babo

Gość gość
ale one wczesniej zalatwialy sie tylko do kuwety.Mam je od malych kotkow,kociakow.Od razu zalapaly.A od kilku mies wala gdzie popadnie.... to dajcie mi jakies rady co zrobic zeby tak nie bylo

Gość gość
kobieto, masz dwa koty a gówno i nich wiesz... jeśli kot sie zalatwia poza kuweta to w ten sposób sygnalizuje problemy, badź zdrowotne (uklad moczowy) badź psychiczne kurvva, nie rozumiem, naprade, zamiast rozwiazać problem to ta sie chce od razu biednych zwierzaków pozbywać... a jak ci córka zachoruje tez ja oddasz?? przede wszystkim niech wet kociaki przebada!

Gość gość
CZAS JE WYSTERYLIZOWAĆ i to jest rozwiązanie problemu, potem nie będą już niczego obsikiwać zapewniam

Gość lalalallalalalal
ja mam tak samo z moim psem :O nie krzyczy sie na niego ani nic ,a ciagle sika i robi kupy na dywanie... tez nie mamy do niego sily ,ale nie oddalismy go

Gość lalalallalalalal
a czemu? nie miałam serca go oddawać , rodzice też nie ( ja mieszkam w innym mieście , ale przyjeżdzam do domu czasem ) , czasem w całym domu smierdzi :O ale mimo wszystko dla nas to żywe stworzenie

Gość gość
Zapach moczu i kału zostaje w dywanie i zachęca zwierzęta do załatwiania się w tym miejscu znowu. może sprawdzi się jakiś środek do odstraszania psów i kotów np Dr. Clauders Fernhalte spray – odstraszacz dla psów i kotów 200ml. popryskaj miejsce w które wcześniej narobił i to powinno go zniechęcić do załatwiania się na dywanie.

Gość wlascicielka kotkow
a co da sterylizacja? one nie znacza terenu tylko ewidentnie leja.A i kupe tez znajduje w roznych miejscach,i to czesciej. wiec co ma kupa do ukladu moczowego?

Gość gość
a one nie sa streylizowane??? no to wszystko jasne, hormony buzuja, koty wiariuja. jak najszybciej sterylka! zobaczysz ze przestana sie wszedzie zalatwiać

Gość wlascicielka kotkow
nie sa sterylizowane.A to robienie kupy to tez ma z tym zwiazek? a nie tylko siku?

Gość gość
oczywiście, najprawdopodobniej ma.

Gość mama dwóch dziewczynek
Fachowcem od kotów nie jestem, ale na ile wiem dorosłe kotki niesterylizowane mogą tak się zachowywać. Jeżeli są zdrowe i nic im nie dolega poza tymi incydentami to może faktyczne to jest rozwiązanie problemu. Wiem, jak okropne jest ciągłe sprzątanie po zwierzaku, ale trzeba szukać rozwiązań, nie oddawać. Zranisz córkę, na pewno też skrzywdzisz zwierzaki... Spróbuj wysterylizować a dywany, chodniki, oddaj do pralni, podłogi umyj i spryskaj nawet jeszcze preparatem.