Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zlamanie czy wybicie?

Polecane posty

Gość gość

Czy przy zlamaniu palca mozna nim ruszac, zginac? Chodzi mi o srodkowy odcinek palca - kostka, nie wiem jak to dobrze nazwac. Nie wiem czy to zlamanie czy wybicie.. Jestem w stanie nim ruszac, zginac - tyle o ile, bo jest mocno spuchniety. I siny jest pod spodem :/ Boli jak sie go dobrze dotknie, ale tez bez przesady - po prostu czuc ze jest naruszony. Jak myslicie, moze byc to zlamanie? Jest to prawa reka.. A ja musze pracowac.

Gość gość
Idź do lekarza , zrób zdjęci rtg i wszystkiego się dowiesz

Gość gość
A jak coś gorszego zrobisz sobie pracą i palec będzie np. potem bezwładny to co zrobisz?

czy złamany czy wybity, to i tak wymaga interwencji lekarza trzeba zlozyc albo nastawić no i usztywnić w obu przypadkach

Gość gość
Nawet mnie nie strasz czyms takim. Nie mam pracy fizycznej, jest to bardzo lekka praca, wysilek zerowy.. Ale wlozenie reki w gips uniemozliwiloby mi normalne funkcjonowanie w pracy..

Gość gość
Miałam podobnie i w podobnym miejscu. Palec był siny spuchnięty i mogłam nim ruszać a jednak okazał się złamany w stawie. Nie bolało jakoś bardzo. Dostałam szynę gipsową na 3 tygodnie

Gość gość
Szyna gipsowa? Cala dlon mialas w gipsie? A jak z Twoim stawem po wyleczeniu? Masz 100 - procentowa sprawnosc? Nawet jak jest wybicie to trzeba usztywnic? O Boze... :O

Gość gość
Roznie bywa.Ja mialem pekniety i tez ruszalem palcem.

Gość gość
Do lekarza marsz! A w pracy ci glowy nie urwa,zwolnienie dostaniesz i sobie przynajmniej odpoczniesz jak ja kiedys 🖐️

Gość jestem Cafemaniakiem
Jezeli nic z tym nie zrobisz dopiero bedziesz miałą problem. Wiem ze lipa bo praca , ale co poardzisz - s**t happens my sugar :*

Gość Sonia

Najlepiej zrobić rtg i mieć pewność czy wybicie czy złamanie. W Krakowie najlepszy jest na Padniewskiego 18. Tanio, szybko i bardzo miła obsługa. Polecam w razie czego.  tel. 698115115