Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Æðelgast to projekt, troll i prowokacja. Ignorujcie go

Polecane posty

Gość gość

Dziwię się, ze kazdy jego temat jest popularny, wkręcacie sie w dyskusje z chorym psychicznie człowiekiem. To przerażające, ze on jeszcze jest studentem...jakim cudem takich ludzi dopuszczają do matury ?!

Nie podoba się, to nie czytaj. W czym problem?:p A czy popularny? 13 wpisów w pierwszym temacie i 26 w drugim bym nie uznał za popularność... A Trolle (neandertalczycy) dawno wyginęli. Ja nawet nie jestem Trollem pół krwi. Gdybym nim był, pewnie skończyłbym jak królik doświadczalny...:p

Ja jadam mięso. Nie tykam tylko nieświeżego, świńskiego, ludzkiego psiego etc Ale świeże mięso z jadalnych zwierząt jem...

Gość gość
Ja też jestem prowokacją, wpisuję się w każdy Jego temat :D

Zmieniłem pisownię nie nicka. Nie mogłem używać saskich liter. I tak Æ to diftong (ae), jak w angielskim słowie "have", a ð to współgłoska (th). jak w angielskim słowie that. Poza tym Æðel to po sasku szlachetny, gast to duch. Można porównać min niem "Edelgeist" i widać podobieństwo. Ale wy pownie nie wiecie, jak prawidłowo po sasku wymawiać "Æðelgast"!!!

Gość gość
jaki miał przedtem nick, bo nie mogę skojarzyć

Gość doktorantka UAM
to jest interesujący przypadek kliniczny, zrobię na nim doktorat

Gość gość
Æðelgast Athelgast dzięki:) No, nie wiem jak to się stało, że wcześniej Ciebie nie zauważyłam.

gast to duch, jak w niemieckim (geist) i angielskim (ghost). Dolnoniemiecki i angielski wywodzą od saskiego. Stąd te podobieństwa. Np "Haelinge Gast", to po saksońsku "Duch Święty"

Gość vhnjmikutyjhgdfs
zauwazyłam że to idiota