Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spowiedz

Polecane posty

Gość gość

mam 15 lat dzisiaj mam spowiedz, ostatni raz byłam u spowiedzi 5 lat temu. Boje się to powiedzieć. bierzmowanie mam juto. pomocy!!!

Gość gość
dostane rozgrzeszenie?? pomocy

Gość gość
Mi sie wyspowiadaj

Gość gość
to powiedz ze bylas pol roku temu, sprawdzi cie ktos czy co ? masakra jak ja bylam u bierzmowania to powiedzialam, ze ostatni raz bylam u spowiedzi 3 miesiace temu a tak naprawde podczas I komunii ;D

Gość gość
no jak tak powiem to będzie spowiedz świętokradzka i nie ważna przesrane... i ja będę się z tym źle czuć :((((

Gość gość
pomysl sobie, że jesteś jak ta zagubiona owca, jak tem syn marnotrawny, ktory wraca do Ojca... wybierz spowiedż u ks który jest uważany za dobrego i nie bój się. Pamiętasz? w niebie większa jest radość z 1 grzesznika, ktory się nawraca niż z 99 sprawiedliwych.... pomyśl że jesteś tym jednym, który teraz wraca. Odwagi !! :)

Gość gość
dzięki za wsparcie, obym dała radę :(

Gość gość
oczywiście, że dasz radę. idziesz pojednać się z Bogiem, zrzucić ciężar z serca, a uwierz mi, że taki ks to nasłucha się gorszych grzechów niż Twoje. ludzie spowiadają się po 20-30 latach i mając na sumieniu zbrodnie. głowa do góry :)

Gość gość
a poza tym to poproś Ducha św. o dar odwagi :) to On Ci pomoże.

Gość gość
kuźwa, to jest prowo jak nic.ale sie dałam wkrecić. :o przeciez bierzmowanie ma się jak ma się 17 lat :o spadaj gówniarzu zaliczać stopnie zeby zdac do nastepnej klasy

ja jestem katoliczką, u spowiedzi ostatni raz byłam jakoś tak 2 lata temu. cierpię na zaburzenia psychiczne mam straszne relacje z matką, wyżywam się na rodzinie z braku sił..... poza tym jak mam atak depresji to robię sobie krzywdę. i co mam poradzić? dopóki tego nie wyleczę, nie rozwiążę, będę grzeszyć:( a w odp na pytanie to wg mnie nieważne jest jak dawno byłaś u spowiedzi (pierwsze słyszę, by to było podstawą do nieudzielenia rozgrzeszenia tak btw) tylko to, że szczerze żałujesz i td. i że w ogóle chcesz, także się nie przejmuj.

Gość gość
ja mam prawie 16 lat (kończę we wrześniu) i tak mam jutro bierzmowanie...

Gość gość
brokeninside87 dzięki za wsparcie, abyś sobie poradziła ze swoimi problemami :)

no spoko:) dziękuję:) 😍 a jak ksiądz będzie się do Ciebie pluł to pamiętaj, że to Twoje sumienie i że jest on jednak tylko i wyłącznie pośrednikiem w kontaktach z Nim

Gość gość
Ja właśnie przez księdza, który jak miałam 10 lat wydarła się na mnie przy spowiedzi nie poszłam się wyspowiadać przez 5 lat. Zraziłam się :( Dlatego się teraz boję :(

Gość gość
A od kiedy to bierzmowanie jest w wieku 17 lat?Ja miałem I komunię w III klasie (jak cały rocznik) w wieku (rocznikowo) 10 lat,a bierzmowanie w wieku (też rocznikowo) 16 lat. Co do meritum sprawy,to masz dziewczyno problem natury moralnej i nikt go za Ciebie nie rozwiąże.Ja akurat nie chodzę do spowiedzi i do komunii,ponieważ (chociaż jestem wierny żonie) NIE ŻAŁUJĘ żadnych łóżkowych zdarzeń z mojego życia ani fantazji ani niczego z tej półki (bo dlaczego mam żałować,jak było miło i za obupólną zgodą,mimo że wg nauk KK niektóre z tych rzeczy są "be").Nie zamierzam się z nich spowiadać,żałować za nie a tym bardziej zaprzestać ich powtarzania w łóżku.Więc się nie spowiadam,nie idę do komunii i tak jest uczciwie :)

Gość gość
szczerze, to raczej bym się nie przełamała i nie poszłabym do spowiedzi, ale ze względu na bierzmowanie muszę się przełamać i to w końcu zrobić :( idę na 17.30 :(((

ten ksiądz zachował się nieetycznie i strasząc Cię w czasie spowiedzi sam popełnił grzech. nie ma sensu do tego wracać, tak samo jakbyś nigdy nie zjadała ulubionej potrawy bo raz się zatrułaś :D:D:D:)

Gość gość
fakt xd tego księdza do spowiedzi nie wybiorę na pewno :) obym trafiła na jakiegoś miłego :P