Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość moj biedny piesek

Czy ktoś z was ma/miał psa z padaczką i czyrakiem?

Polecane posty

Gość moj biedny piesek

Tak jak w pytaniu. Mój piesek ma 12 lat. Zawsze był energiczny (nawet za bardzo:)), żywiołowy, taki rozpieszczony pieszczoszek. Bardzo chcielibyśmy, żeby pozostał taki do końca, niestety już od jakiegoś czasu strasznie się zmienił. Najpierw wykryto u niego padaczkę. W związku z przyjmowanymi lekami stał się nieco ospały i taki nieswój. Nie zmienił się jedynie w przypadku agresji do innych psów - zawsze szczekal, warczył, rzucał się na inne psy i tak pozostało. Kiedy już oswoił się ze swoimi lekami i wracał do formy, zauważyliśmy narośl-czyrak, ktora znajduje się przy odbycie i stale rośnie. Nie jest to może jakiś nagły przyrost, no ale jednak, jest bardzo widoczna, tym bardziej, że nasz piesek ma krotki ogonek. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ta narośl czasem krwawi i pies zostawia wszędzie gdzie usiądzie ślady. Wiem, że go to nie boli, bo jest bardzo wrażliwy i piszczy za każdym razem jak mu się mocniej ściśnie łapkę:) no ale jednak jest to anomalia i tu pojawia się problem. Otóż weterynarz stwierdził, że w przypadku gdy piesek bierze leki na padaczkę, nie można podać mu narkozy. Trzeba to wyciąć na żywca!!! Problem w tym, że wizyta u weterynarza na szczepienie to dla niego taka trauma, że zapiera się całym swoim ciałem i trzeba go wręcz ciągnąć. Pies wtedy drży, jest przestraszony, piszczy. Nie mogą sobie wyobrazić co to będzie kiedy zaprowadzimy go tam a lekarz zacznie wycinać mu na żywca tą narosl :( czy ktos z was miał moze podbną sytuację?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować