Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy wzieliście kiedyś od

Kto jest z was jest czytelnikiem Pisma Strażnica

Polecane posty

Gość Czy wzieliście kiedyś od

to bardzo ciekawa lektura.

Gość gość
sekty nas nie interesują

Gość gość
ciekawa ? to jest czasopismo Świadków Jehowy. Kiedyś miałam szacunek do tego wyznania , niestety tam również jest zakłamanie :(

W strażnicy przekłamania. Piszą tam, że w914 spadł szatan na ziemię a świątynia została zburzona w 607 roku pne, a nie jak uważa cały świat w 585. Jakby nie było 20 lat różnicy. Do tego interpretacje wzięte z kosmosu. Wg mnie to pismo jest mocno zmanipulowane. :o

Gość gość
DOKŁADNIE zakłamanie i manipulacja

Gość gość
Coś tam czytałam kiedyś ciekawego, ale nie pamiętam. Katolickie pisma, jak wspomniany Gość Niedzielny czy podobne, to zresztą to samo. Ot, jakby jedna osoba tworzyła. :D

Ale jest też tam trochę racji. Odnośnie krytyki kultu obrazów, Trójcy i innych elementów nauki krk.

Gość gość
zakłamanie, uwierzycie, że na początku w swoich czasopismach mieli normalny katolicki Krzyż a dopiero z czasem się Go pozbyli? co więcej kilkakrotnie zapowiadali koniec świata a gdy nie nastąpił tłumaczyli to nowym światłem, szkoda gadać, potrafią manipulować

Gość gość
miałem w ręku strażnicę kilka razy,ale nie czytałem bo tam ciągle jakieś potwory,bestie krwiożercze,kobiety nieżądne,trzeba mieć zdrowego hopla żeby czytać te bajdy,a najśmieszniejsze jest to że używają tam cytatów z pisma św,których tak naprawdę w piśmie nie ma.

Gość gość
ale i tak nie przebijecie andrzeja wronke specjalistę od sekt on czyta strażnice ma wszystkie wydania i ich ksiazki i wytyka błędy np w jednym numerze pisze ze można modlić się do Jezusa a w drugim numerze nie można sie modlić a po za tym zmieniają wiarę co parę lat jest książka w obronie wiary bednarskiego odpowiedzi na zarzuty świadków jehowy jest online w całości