Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę się szkolić a

Polecane posty

Gość gość

pieniędzy brak. Skąd mam wziąć pieniądze na szkolenia skoro jestem bezrobotna? I weź tu człowieku się kształć :(

Gość jestem Cafemaniakiem
Ja chodzę do LO dla dorosłych - mam za drmo i też nie mam kasy. Pomaga mi MOPS - robię przez nich szkolenia zawodowe " KROK DO PRZODU" Finansowname przez UE - polecam Oprócz tego Przez Urzad PRacy :) JAk sie chce można , tylko uszy do góry i pomyśl jak :*

Gość gość
ale ja już obrałam konkretną drogę, wybrałam zawód. Uczę się w szkole policealnej za darmo ale do tej pracy niezbędne będą dodatkowe kursy. Urząd takich nie organizuje, z mopsem nie mam nic wspólnego :/

Gdybym ja miał szkołę śrenią to chyba bym kursów nie potzrebował xD masz o niebo lepsza sytuacje niz moja :) Nie martw sie. Bedzie cool.

Gość gość
Nie będzie cool bo bez kursów ciężko będzie dostać pracę, liczą się spore umiejętności. K***a no.

To jedź za granicę ? Język znasz ? A jaki masz zawód ?

więc ?

Gość gość
nie chcę nigdzie wyjeżdżać. Uczę się na kosmetyczkę. Sama szkoła może nie wystarczyć.

No ale z tego co ja wiem to w Mopsie wlasnie prowadzoe są jakies szkolenia zawodowe pod kosmetyczkę. Może spróbuj jednak?

Gość gość
ale ja nie podlegam pod mops.

Jeżeli nie pracujesz to możesz. Wystaczy " dowód " ze jestes bezrobotna. A jezlei ie w MOPSIE to w UP

Gość gość
nie mieszkam w mieście więc GOPS. Tu organizują tylko szkolenia dla osób pobierających zasiłki, ja nic nie pobieram. W urzędzie się dowiadywałam, obecnie nie mają żadnych kursów, tzn. chciałam się dostać na jeden bo była taka możliwość ale niestety, nie spełniłam podstawowego warunku- nie jestem zarejestrowana w urzędzie od roku, dopiero od 9 miesięcy.

Nie wiem co to GOPS ale nazwa podobna pod MOPS. Rozumiem że za 3 miesieace dopiero sie mozesz zaresjestrowac w UP. Bo tojakos dziwnie sformułowałaś. Ja w miescie nie mogę dostac pracy , ale wyjade jak nbede musiał. Poki co nie w planie mi to. Nie wiem co ci doradzic... Hmm... A spoglądałaś na necie programy UE ? Przez co i jakie zawody ? Moze gmina też kieruje. Pewnie w necie jest wsio opisane

Gość gość
jestem zarejestrowana w urzędzie pracy ale od 9 miesięcy, a szkolenie, jakie mnie interesowało wymagało bycie bezrobotnym minimum rok. Podziękowali mi więc. A GOPS to gminny ośrodek, nie mieszkam w mieście.

roszumiem. No to idź do GOPSU to to samo. :) zarejstruj sie idz programem

Gość gość
no tak ale już się dowiadywałam, tam szkolą tylko panie pobierające zasiłki i panie, które nie posiadają wykształcenia. Zostaje mi jedno- kursy na raty, rodzice bogaczami nie są, będzie to dla nich wydatek ale innego wyjścia brak.