Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ochłodzić ciepły odcień naturalnego blondu?

Polecane posty

Gość gość

moje włosy to taki mysi kolor. w lecie słońce je rozjaśnia do rudawego odcienia. jak ochłodzić ten odcień?

Gość gość
w Rossmanie można kupić płukankę silver, ja używam do włosów rozjaśnianych i wychodzą mi wtedy prawie białe, bez żółtego odcienia po rozjaśniaczu. Kosztuje coś koło8 zł, więc możesz zaryzykować :) Mam też duże doświadczenie z farbami blond :) Bo długo chciałam uzyskać bardzo jasny odcień bez żółtka :)

Gość gość
szampon joanny do włosów siwych i rozjaśnianych

Gość gość
ale moje włosy nie były rozjaśniane . są naturalne. to na naturalne szampon tez pomaga?

to ja pisałam o płukance z Rossmana :) Szampony są do bani. Nie usuwają żółtego/pomarańczowego odcienia, tylko nadają taki fioletowosiny kolor włosom. Odradzam :) Tak, na naturalne włosy szampony też teoretycznie działają, ale one są przeznaczone raczej do włosów siwych, żeby nadać im chłodny odcień.

Gość gość
więc co proponujesz? mam dość juz tego rudego blondu:O

Gość gość
Ja ochłodziłam rudawy blond płukanką: błekit metylenowy + roztwór wodny fioletu gencjanowego- woda ma być koloru fiolet- granat. Można te dwa " barwniki" zmieszać ze zwykła odżywką i nałożyć na 10-15 min po wcześniejszym umyciu włosów. Kolor się mocno ochłodzi i wizualnie przyciemni. Ta metoda nie niszczy włosów. powodzenia