Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dieta przy cukrzycy ciązowej- nie tyje i się martwię :(

Polecane posty

Gość gość

przytylam do tej pory 5 kg-odkad jestem na diecie cukrzycowej to schudłam kilogram-czy to jest normalne ?bardzo się martwię, dodam ze jestem w 32 tyg ciazy

Gość gość1111111111
a jaką miałaś wagę wyjściową jak zaszłaś w ciążę??

Gość gość
55,5 kg teraz wazy 60,5

Gość gość1111111111
oo, to rzeczywiście taki "styk", a co na to Twój lekarz??? ja zaszłam w ciąże, to ważyłam baardzo dużo, teraz jestem w 26 tygodniu i przytyłam do tej pory 5 kg, mój lekarz mówi, że jest ok, a nawet, że jak mniej bym przytyła, to też byłoby dobrze, też walczę z niedużą cukrzycą ciążową :/

Gość Bulinka Bulego
ja przy diecie cukrzycowej schudłam w 2kg

Ja też jestem na diecie cukrzycowej od trzech tyg. Jestem w 27 tyg przytyłam 5 kg. a w te 3 tyg. schudłam 1 kg. na takiej diecie raczej nie da się przytyć . Podejrzewam że dziecko weżmie z twojego organizmu co mu potrzebne ale jak będziesz u swojego lekarza zapytaj się czy to normalne że chudniesz i jak wpływa to na dziecko

Gość ewghrhrgg
Dziwne, ja jestem w 24 tygodniu i przytyłam 5kg i uważam że to za dużo! Normalnie jem, nie mam diety narzuconej jem 1800 kcal dziennie gdzies.

Gość gość
Widocznie za bardzo radykalna diete macie,ja choruje na cukrzyce typu1 zanim zaszlam w ciaze juz bylam chora i jakos nie chudne wyniki mam rewelacyjne,moim zdaniem zle sie odzywiacie i tyle.

Gość gość
A i jeszcze chcialam dodac,ze lepiej dla Was i dla dziecka jest gdy ma sie troszke wiekszy poziom cukrow niz za niski.To tyle ode mnie a wiem co mowie na ta france choruje juz 10 lat.

Gość gość
Nie przejmuj sie. Ja rowniez bylam na diecie cukrzycowej i do 34 tyg ciazy prxytylam tylko 8 kg, nawet na koniec chudlam :) dodam ze bylam w ciazy z blizniakami dwujajowymi, urodzili sie zdrowi i duzi jak na 34 tydzien ciazy :)

Gość gość
Jadlam duzo ale zdrowo

Gość gość
Temat stary ale go odgrzeję trochę. Dwie ciąże dwie cukrzyce. Pierwsza waga wyjściowa 72 przy wzroście 170, waga końcowa dzień po porodzie - 60kg. W cukrzycy nie można za bardzo przytyć, bo jest to oznaką nieprzestrzegania diety (jeśli mówimy o cukrzycy leczonej dietą). Dziecko 3600. Druga ciąża, waga wyjściowa 70, końcowa 75 chyba, dziecko 4500 - przyznaję się, dieta ciut zaniedbana. Ważna jest waga wyjściowa czy jest prawidłowa, czy jest lekka nadwaga itd. Jeśli dieta jest prawidłowa, ciężko przytyć, szczególnie jeśli ma się te 2-3 kg nadwagi ;)