Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zmienić kolor pokoju?

Polecane posty

Gość gość

Wiem, pytanie może i dziwne. Chodzi mi o to, że jeśli pokój jest zielony, a chcę beżowy, to jak mam to zmienić? Mam zmyć poprzednią farbę? Jak, czym? Czy może zdrapać? Czy zieleń zamalować bielą i na to beż? Kompletnie się nie orientuję!

Gość w photoshopie
:classic_cool:

Gość gość
Musisz pokryc poprzednia wartwę, pędzlem czy wałkiem GRUNTEM (kolor biały), raz czy dla pewności 2 (nie musi c tak dokładnie jak malowanie konkretne ściany, ale żeby przytłumic tamten kolor). Jak wyschnie to maźnij na beż. Acha!nie zapomnij zaszpachowac- dziur, peknięć rys itd

Gość gość
a tak najprościej, jak pójdziesz do castoramy czy brico i tam ci wszystko pokaża.Taniej będzie chyba w brico a juz napewno tasma malarksa aby przykryc listwy przy podłodze itp.

Gość gość
I kup dobra, gęstą farbę (np dulux) nie nobiles!!! powstaja smugi, słabo kryje.Duży wybór jest też na allegro- sa tanśze niz w sklepach!ja mam akuat malowane dwa pokoje óżnymi odcienaimi zieleni (jeden to taki groszkowy, drugi bardoz żywy - pokój dziecka)- oba bardz ładne i nie było problemó z kryciem

Gość rasassanii
farby gatunkowo z wyższej półki pokrywaja za pierwszym razem nie trzeba nic innego

Gość gość
Serdeczne dzięki za rady. Dostosuję się!