Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak z tego wybrnąć?

Wiem,że to babskie forum, ale potrzebuję opini kobiet

Polecane posty

Gość Jak z tego wybrnąć?

Franca wczoraj się wściekła i powiedziała, że jestem chamem i podwyższy mi alimenty. O ile Sąd podwyższa alimenty? Czy jeśli mam 300 i ich nie płacę to Sąd podwyższy czy obniży? Ona żądać będzie chyba 1200zł.

Gość rokolkka
a czemu nie płacisz?? ile masz zaległości?

Gość gość
300zł na jedno dziecko to mało sąd na pewno podwyższy też w zależności od twoich zarobków minimum na pewno z 600zł a jak nie płacisz to inna już sprawa bo w tedy zapuka do ciebie pan komornik moim zdaniem twoja ex ma rację co do twojej oceny bo dzieciaka zrobiłeś to teraz płać jesteś nieodpowiedzialny i totalne zero z ciebie zły człowiek po prostu

Gość Jak z tego wybrnąć?
Zaległości chyba ponad 30 tys. Nie wiem za bardzo, bo odsetki miesięcznie wynoszą chyba drugie tyle. Nie płacę, bo mnie nie stać.

Gość gość
lepiej powiedz ile zarabiasz, a poza tym to płać! zrobiłeś dziecko to płać, nie jesteś z nią, ale niech chociaż dziecko żyje w przeświadczeniu że ojciec nie był ostatnim s********m :) może kiedys bedziesz stary i niedolezny...moze bedziesz potrzebowac jego pomocy/pieniedzy...jak nie bedziesz placic to fige dostaniesz w przyszlosci :) bardzo dobrze,że tyle żąda...i nie mów o niej franca, bo urodziła dziecko czyli zrobiła coś czego ty nigdy nie dokonasz w swym marnym żywociku :) nara

Gość Jak z tego wybrnąć?
,,minimum na pewno z 600zł" A to że na 300 mnie nie stać to nie ma znaczenia?

Gość gość
jak to cie nie stać?! a ją to niby stać? co dziecko może ma z głodu umrzeć? na gumki też cie nie było stać? o rany....nie jestes nawet facetem :O pewnie nie pracujesz nawet obiboku

Gość rokolkka
jak cię nie stać?? przysądzili ci te 3 stówky tak z sufitu?? musisz mieć jakieś dochody, obiektywnie stać cię na uiszczanie alimentów w tej kwocie. możesz mieć co najwyżej subiektywne odczucie, ze jest inaczej;)

Gość Jak z tego wybrnąć?
l Zarabiam 260 funtów tygodniowo. Nie stać mnie, bo mam swoje wydatki. Ja chciałem z nią być, ale ona wystąpiła o rozwód. Stary już trochę jestem, moje dziecko ma 17 lat.

Faceci , dziecko zrobić to było komu ale płacić alimenty i brać odpowiedzialność za swoje czyny to nie ma?Ile Ty masz lat? 15? Za jakąś prace się weź a nie wypisuj porad na kobiecym forum bo akurat w tej kwestii ,że olewasz własne dziecko i masz zaległości w płaceniu alimentów to żadna ci pomoże !

Gość Jak z tego wybrnąć?
Ją stać, bo pracuje na dwóch etatach. Od rozwodu dorobiła się domu, samochodu.

260 funtów tygodniowo ? I Ciebie nie stać na własne dziecko? Na co wydajesz niby tyle pieniędzy? Niech Ci podwyższą alimenty do najwyższych i niech komornik ściągnie z Ciebie zaległe !

Gość Jak z tego wybrnąć?
Mam 41 lat, nie 15. Zawsze pracowałem, ale musiałbym zarabiać 2x tyle, aby płacić.

Zarabiasz około 5tysięcy a 300zł miesięcznie nie masz żeby płacić?

Gość gość
TO JEST PROWO kobiety nie wkręcajcie sie, szkoda naszych nerwów... albo koleś ma naprawdę tupet jeśli chce nas wzruszyć swoją sytuacją, a jego była haruje na 2 etaty ?! domu sie dorobiła i samochodu i co??? niedziwne,że lenia sie pozbyła, pewnie żyles na jej koszt, masakra... szkoda to czytać to na pewno prowo tego kretyna bydgoszczanina ;)

Gość Jak z tego wybrnąć?
650 funtów płacę za wynajem domu+ 100 opłaty, reszta jedzenie, ubranie, dojazdy do pracy

Gość Jak z tego wybrnąć?
Mam też kobietę.

Gość Jak z tego wybrnąć?
A wszystko przez wczorajszy dzień, a w zasadzie wieczór. 15 lat miałem spokój i ciszę, a teraz mnie w*****a. Skumała się z moją kobietą i często przez skypa gadają. Wczoraj byłem wypity i spałem. Przebudziłem się i usłyszałem jak o mnie gadają. Szlag mnie trafił i zacząłem awanturę. Przyjaciółki się znalazły . Zwyzywałem obie i wtedy ta powiedziała,że już się litować nade mną nie będzie, bo nie zmieniłem się nic, a nic. Potem mnie zjechała, że nie szanuję swojej kobiety i ona też powinna mnie zostawić.

Gość Tygodniówkę będziesz musiał
oddać dziecku

Gość Jak z tego wybrnąć?
Nic jej nie zamierzam płacić to po co podwyższa

Gość gość
Rób tak dalej to i tak zapłacisz z odsetkami