Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja corka 4 latka na na nogach wlosy.

Polecane posty

Gość gość

Czy to norlamlne ze ma czarne wloski na nogach.

Gość gość
no czarne to chyba nie bardzo... chyba, że jest ciemną brunetką, o bujnych włosach, to może...? ja bym się poradziła lekarza, może to przedwczesne dojrzewanie?

Gość Rozumiem ten problem...
Miałam ten sam problem,tylko jeszcze wcześniej.Córka miała widoczne włoski na nóżkach już w wieku kilku miesięcy.Miała dwa latka to nie wkładałam jej latem krótkich ubranek by uniknąć głupich komentarzy.Radziłam się pediatry ale ona uznala że przesadzam,ze ona nie widzi nic dziwnego,że to sprawa genetyczna po ojcu,ma gęste ciemne włosy,są grubsze niż przeciętne,dlatego bardziej widoczne:(.Badania hormonalne też wyszły ok.A mi serce pękało gdy płakała w wannie jak miała 6 lat i pytała dlaczego inne dziewczynki maja gładkie nogi..dziś ma 10 lat i zastanawiam się jak jej pomóc.Na laser jest za wcześnie,kremy ją uczulają,golić przecież dziecku nie będę...Wbrew pozorom to duży problem,nawet w upały nosi długie spodnie.Za miesiąc jedziemy nad morze,martwię się jak będzie się czuła na plaży pełnej ludzi.:(.

Gość gość
Obecnie przeprowadza się badania kliniczne nad zastosowaniem mięty. Wyniki nie są jeszcze w 100% potwierdzone, gdyż eksperyment został przeprowadzony na małej liczbie kobiet. Zasugerowano jednak picie dwóch filiżanek mięty dziennie, co obniża poziom testosteronu w organizmie kobiety, a w rezultacie zmniejsza niepożądane owłosienie. I można wybielać włosy woda utlenioną - albo taka w płynie (wcierki) albo w żelu (nakładać na nogi).

Gość gość
Rozumiem ten problem... - może spróbuj rozjaśniacza? jest taki sally hansen do twarzy, bardzo delikatny, ale tak naprawdę to i zwykły utleniacz do włosów da radę

Gość gość
a moja ma 1,5 roku i ma dośc duze piersi tez to jest problem z rozbieraniem bo kazdy patrzy jak na ufo byłam u lekarza powiedział niby jest jest ok ze dzieci tak mają

Gość gość
Moja 6-letnia córka też ma ciemne włosy na rękach, nogach, nawet plecach. Też parę razy płakała bo dzieci w przedszkolu jej dokuczały. Nie jest ciemną brunetką. Raczej szatynką. Pamiętam jak była malutka i byłyśmy na pierwszym szczepieniu. Miała bluzeczkę bez rękawków i baby na poczekalni szeptały i się śmiały, bo jej te ciemne włoski z pleców wychodziły na ramionka. Lekarka też twierdzi że to się zdarza bez przyczyn zdrowotnych, ale żal serce ściska jak się słucha jej płaczu

Gość gość
Ostatnia mama - zrób dziecku badania hormonalne. Nie chcę straszyć, ale cos jest nie tak. Nie każdy lekarz jest kompetentny.

Gość gość
Ja jestem owlosiona od dziecka. I to bardzo zle wpkynelo na moja psychike. Zawsze czulam sie gorsza od innych dziewczyn. One sie ubieraly jak chcialy a ja probowalam sie cala zakryc, i bylam nie pewna siebie przez to owlosienie, zawsze czulam ze ludzie na mnie patrza i wysmiewaja :( jesli mozecie to pomozcie waszym corkom jak najszybciej...

Gość gość
Spróbuję z tą miętą,napój z tymbarku z mietą piję,więc może damy radę..Włoski na łydkach spróbuję kremem depilującym do twarzy,najbardziej delikatnym a na udach może uda się rozjaśnić utleniaczem..Jasne,ze trzeba pomóc naszym córkom,jeśli są jakiekolwiek możliwości.Myślałam już laserze ale na razie nie dzwoniłam do żadnej kliniki ,nie wiecie w jakim wieku można go już użyć u dziecka?Moja znajoma chodziła na laser z 13 letnią córką,usuwała jej wąsik,wystarczyły trzy sesje i jest ok.U mojej jeszcze wąsika nie zauważyłam,ale właśnie zaczyna dojrzewać,wiec obawiam się,że to kwestia czasu.

Gość gość
Czy pani córka po tylu latach ma problem z owłosieniem ? Jestem ciekawa bo moja ma 6 lat i też włoski na nogach

Gość gość
mam 24 lata i również dotyczy mnie ten problem, moja mama to zbagatelizowała a ja mam okropne kompleksy przez to, wiem że jestem gorsza od innych i nie jestem prawdziwa kobieta tylko małpą z owłosionym brzuchem i plecami :( pomóżcie Waszym córkom jeśli nie jest jeszcze za późno

Gość gość
A zastrzyki dlaczego ? czy ma dużo tych włosków i czy są widoczne bo moja ma na nóżkach dość długie wizytę mamy w połowie pażdziernika więc się martwię tsh w normie co jeszcze trzeba zrobić jakie badania ???