Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filip1212123123123123

ocena na koniec roku

Polecane posty

Witam, mam problem z oceną z matematyki na koniec roku. Nie byłem zagrożony i w dzienniku ołówkiem miałem wystawioną dwójkę. Tydzień przed radą pedagogiczną dostałem 1 ze sprawdzianu. I nauczycielka mówi ze jeśli nie poprawie tej oceny to czy będę miał 1? . Czy nawet jeśli tej oceny nie poprawie będę miał 1 ? na pierwsze półrocze miałem 2+ poprawiałem się na 3 ale się nie udało... Tak naprawdę nie byłem poinformowany tą 1 proponowaną miałem 2.... Czy jest możliwe ze będę miał 1?

Gość gość
U nas w szkole było tak, że o zagrożeniu jedynką trzeba było poinformować najpóźniej miesiąc przed radą, ale i tak nauczyciele różnie to traktowali. Teoretycznie nauczycielka miała chyba prawo zmienić ocenę, ale to nie jest nie do końca fair w stosunku do Ciebie. Wiesz, na Twoim miejscu starałabym się poprawić tę ocenę. Jeśli nawet Ci się nie uda, to może nauczycielka doceni to, że próbujesz i postawi Ci te 2. A z czego ten sprawdzian?

wiem wlasnie... we wtorek ide poprawic... na 2 nie jest chyba tak trudno ale wiesz i chodzi o to ze nie raz u niej gadalem na lekcji czy cos to wiesz moze sie wkurzyc za to i nie postawic mi 2 ale jakos dam rade chyba

Gość wiśnióweczka
O ocenie niedostatecznej informuje się odpowiednio wcześniej, zawsze jest to ustalony termin w kalendarzu roku szkolnego, przeważnie początek czerwca. Jeżeli nie byłeś poinformowany to teoretycznie nie może Ci nauczycielka ndst postawić. Wiem jednak, że różni są nauczyciele...

Gość gość
nie, jesli w wykazie proponowanych ocen miales wpisane 2, to na swiadectwie nie moze byc nizsza na 100%

Gość gość
No niby są jakieś tam terminy, ale u nas w szkole nauczyciele mówili, że w szczególnych sytuacjach ocenę można zmienić nawet w dniu rady. Jakby nie było, postąpiła wobec Ciebie niezbyt w porządku. Po prostu wykuj do tego sprawdzianu, a całą tę sprawę "olej" i się nią nie przejmuj. Koniec roku, zalicz sprawdzian i ciesz się wakacjami :)

Gość gość
Nieprawda. Ocena może ulec zmianie. To była tylko propozycja na tamten dzień!

Gość gość
A jeśli masz jakieś wątpliwości do podpytaj wychowawcy albo dyrektora, albo tego, no... Rzecznika Praw Uczniów czy jakoś tak :)

Gość gość
matme nie jest łatwo wykuć. A swoja droga wszystkie matematyczki to upierdliwe babska

ktos pisze ze moze byc inna... ale kazdy z nas spotyka sie z sytuacja ze zawsze oceny sa zanizane nauczyciel motywuje to faktem iz np moge dostac kilka slabszych ocen wiec jesli widziala ze mam ta 2 i jesli dostane jeszcze jakas 1 czy cos to mogla mi postawic 1/2 albo 2/1 a nie 2 tak jak bym mial zaliczone... nie potrzebnie poszedlem na ten sprawdzian ale naucze sie wszystkiego zalicze i bd dobrze jestem w 3klasie gimnazjum inne oceny mam dobre bd mial jakies dwie trzy 2 na koniec wiec poprawka nie wchodzi w opcje..

Gość kunta-kinte
jesteś głąbem znasz tabliczkę mnożenia?

ty jestes glabem mam sprawdzian powiedzmy z bryl i zalicze tabliczke mnozenia ? ktora powinna byc opanowana w 4klasie ? myslisz troche ?

Gość gość
naucz sie i idz bo roznie bywa. ze zlosci moze ci dac poprawke nauczyciele sa dziwni, maja swoje humory . dla mnie wych. caly rok byla cieta a ostatnio jej sie odmienilo i nawet pozwolila mi poprawiac przez caly tydzien, gdzie wczesniej mowila ze to koniec i uwali mnie. wiec widzisz... niby nie mozna lamac statutu w ktorym jest napisane ze jesli proponowana jest 2 to 1 nie mozna miec.. ale wiadomo jak to jest. jedynie do kuratorium mozna sie odwolac

Gość gość
a ocena moze sie zmienic na kazda ale nie na pałe gdy nie byla proponowana! ktos tu probuje filozować a w szkole chyba dawno nie był :o zenada

mysle ze bd ok tym bardziej wiem ze np nie ktorzy maja 1 na polrocze i potem 1 na koniec i i tak maja 2 no to ja w tej sytuacji moze ogarne to ale dzieki wszystkim za rady i czekam na wiecej ;)

Gość gość
ja napisalam, bo pracuje w szkole:) a tu zawsze kazdy wie lepiej moj wpis z 21.26 pozdrawiam

a wiesz cos na ten temat ? ze nie moze sie zmienic ale wiesz nauczyciel moze powiedziec chocicaz wielu ludzi mowi ze mnie straszy zebym uczyl sie do konca wiec wiesz

czyli jesli nie mialem zagrozenia wystawionego ani nawet 1/2 tylko 2 ale potem dostalem 1 ale tez mialem 2... to nie moze byc 1 na koniec tak ?

Gość Karol - big pytong
to ty nawet nie znasz tabliczki mnożenia? faktycznie jesteś głąbem

Gość gość
jakbys mial 3 moze zejsc do 2 na koniec, ale nigdy na 1!!!

czy ty jestes chory ? jak moge nie znac tabliczki mnozenia w 3 klasie gimnazjum ? oczywiscie ze znam..... chodzi o to ze sprawdzian mialem na dany temat i tabliczka mnozenia nic nie zalatwi bo to zna chyba kazdy.... wiem bo moj kolega juz probowal...

mialem 2 ale poprawialem sie na 3 tyle ze nie dalem rady poprostu mialem mocne 2 ......

Gość gość
zna sie ktos na tym jeszcze ktos podpowie cos ciekawego ?