Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maciek B.

pizza

Polecane posty

Jak ktos zna jakies fajne przepisy na pizze to dawac. A to jest moja klasyczna pizza: www.voila.pl/287/kpq5c/?1 www.voila.pl/288/pm87s/?1 www.voila.pl/289/gny9h/?1 www.voila.pl/291/mbu6y/?1 www.voila.pl/292/cmn1w/?1

Przez Ciebie własnie będe zamawiał pizze,a miałam się od dziś odchudzać :P

Gość gość
Beka :Omoze live nakrec

Gość kininkna
ja mam dobry przepis na pizze, wychodzi zawsze...i robie ja na plaszce do pieczenia, bo mam duzo osobo do wykarmienia......podaj twoj przepis, moze mamy taki sam;)

Gość gość
Live na YouTube z fotkami hehe. Podniecacie sie jakas gowniana pizzza jak by to byly jakies trujace owoce morza a to tylko zwykla pizza. Pewnie gorzej smakuje niz wyglada.

To nie jest zwykla pizza tylko pizza Maćka. Smakuje lepiej niz wyglada. Channel na youtube bedzie krecony kamera cyfrowa, wiec bedziecie mnie mogli ogladac podczas gotowania.

Gość NR
Wszystkie składniki w osobnych miseczkach. Jestem pod wrażeniem.

@kijanka: no ciasto, czyli maka, jajko, polowa paczki drozdzy, troche oleju, rozrabiam, w zaleznosci czy sie za mocno lepi, czy rozlazi, to dolewam wody albo dosypuje maki, jak juz bedzie ciasto takie jak trzeba, to rozkladam na blasze/tortownicy, smaruje przecierem pomidorowym, klade rozne skladniki (nie musza byc wylacznie takie jak na zdjeciu) i wkladam do piekarnika na 15 minut. Po 15 minutach wyciagam i posypuje gore tartym serem i wkladam na kolejne 10 minut. Pozniej wyciagam i zjadam cala nie dzielac sie z nikim.

@blekitna: no to jest chyba oczywiste, ze trzeba poczekac az wyrosnie. Wkladam rozrobione ciasto do miski, zakrywam jakims malym recznikiem i klade na jakis czas w w miare cieple miejsce i czekam az urosnie.

Gość gość
Wkladasz i wyciagasz pizze z piekarna? z ciastem tez tak robisz Normalnie jestem pod wrazeniem wszystkie skladniki w osobnych miseczkach:O

Tak samo jak przed wlozeniem do piekarnika pizze przyprawiam. Glownie pieprzem, sola, bazylia i oregano.

Gość kininkna
to ja mam inny przepis... pol kilo maki ok. 200 ml wody 2 lyzki oleju 2 lyzki soli 1 lyzka soli czosnkowej paczka drozczy, ale takie z paczki ma sie rozumiec;) wyrobic ciasto i odstawic do wyrosniecia...potem wedlu uznania przybrac;) moja Pizza jest bez jajka...

Gość NR
Trochę gorąco dziś na pizzę...