Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolaaaaaaaaa7896

Bylam u dentysty....

Polecane posty

Gość Jolaaaaaaaaa7896

wyrywali mi osemke i juz przez tydzien nie mam zadnego czucia w okolicach brody i policzka...dentysta powiedzial,ze zostal naruszony nerw i moze to trwac do polowy roku az sie zregeneruje...masakra :O Ktos tak kiedys mial ?

Gość gość
Od kiedy nerwy są zdolne do regeneracji? :D:D:D To się ubawiłam xD

Gość gość
Ubawiłam się przez chwilę, bo.. Jak to nie masz czucia? :O serio nie czujesz nic? Nie powinno tak być. Pierwsze słyszę, żeby ktoś stracił czucie po wyrwaniu zęba. Zazwyczaj jest odwrotnie.

Gość Jolaaaaaaaaa7896
Tak powiedzial dentysta....nie strasz mnie :O

Gość dziś na pomarańczowo
doszło do porażenia nerwu twarzowo-szczękowego, to wynik znieczulenia. zdarza się dość często i samo mija. niestety, może potrwać, chociaż nie wiem, czy aż do pół roku, być może.

Gość dziś na pomarańczowo
nie chodzi o regenerację nerwu, tylko ustąpienie porażenia. a brak czucia jest w policzku i brodzie, nie w dziurze po zębie, tam prawdopodobnie bolało autorkę po wyrwaniu, ale już pewnie minęło.

Gość gość
przejdzie, dentysta miał racje mówiąc że może się regenerować i pół roku. Pewnie ci wcześniej przejdzie

Gość gość
Specjalistką nie jestem, więc nie bierz moich słów w 100%. Ale nerwy się nie regenerują, tego jestem pewna. Gdyby miały taką zdolność, to ludzie z urazem kręgosłupa stawaliby na nogi.. Albo po ciężkich poparzeniach, gdzie nerwy ulegają zniszczeniu, wracałoby czucie.. Dobry ten Twój dentysta? Ja na Twoim miejscu pojechałabym do innego lekarza.

Gość Jestem Bogiem i...
... zaprawdę powiadam wam, nerwy również mogą się regenerować.