Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZrozpaczonaaJaa

Szybka DWUTYGODNIOWA dieta.. !! Kto ze mną ?

Polecane posty

Gość ZrozpaczonaaJaa

Jestem zrozpaczona i chce mi się beczeć, przytyłam 3,5 kg i wyglądam strasznie. Nie wiem jak to się stało, trzy miesiące temu zaczęłam nową pracę więc nie wiem czy to efekt stresu czy zmiany trybu życia, do tego w tym samym czasie doszły problemy hormonalne, odstawienie anty (3 miesięczny brak okresu) potem powrót do nich, okres już miałam ale do normy waga nie wróciła.. Nie wiem co mam robić czuję się strasznie i też tak wyglądam, mam strasznie spuchniętą twarz, brzuch taki jak w ciąży sama talia jest o 3 cm grubsza, uda tak samo, do tego większy tyłek i mega cellulit,, Do tego już jest prawie lipiec, a ja nie mogę tak wyglądać, nie mogę nawet krótkich gaci ubrać bo wyglądam strasznie... Próbowałam się ograniczyć, chodzę na basen tak z 3 razy w tygodniu do tego na rower, ale to nic nie daje jak waga spadnie o 0,5 kg to na drugi dzień jest taka sama.. Dlatego nie mam wyjścia i daje sobie 2 tygodnie na schudnięcie tych 3 kg, nie wiem jak to zrobię i wiem że to łatwe nie będzie, że będę czuła się strasznie, będę nerwowa, słaba, do tego bóle głowy itd.. ale trudno, innego wyjścia nie widzę,,, Chcę przejść na 4 małe posiłki dziennie, zrezygnować na dwa tygodnie z obiadów jak już to może raz na tydzień jakiś mały zjem, ograniczam słodycze, ostatni posiłek o 19. Do tego dużo wody i codziennie jakiś sport, albo basen, albo rower mam też rolki więc zamierzam na nich jeździć. Muszę się oczyścić z tego całego syfu, zrobić coś z tym cellulitem i wyglądać tak jak wcześniej.. Jest ktoś tak zdesperowany jak ja, ? i chce się dołączyć, w towarzystwie na pewno będzie łatwiej jakoś te dwa tygodnie wytrzymać.

Gość ZrozpaczonaaJaa
Ja zaczęłam od tego momentu, udać się musi i zrobię wszystko żeby cel osiągnąć.

Gość gość
ja chętnie dołączę, mam 4 kg do zrzucenia. Co zamierzasz jeść ???

Gość Venezuela@
Hej, nie masz powodow do zmartwien moja droga. 3 kilosy jest megalatwo zgubic. Robisz tak: dzis do konca dnia jesz same warzywka oprocz ziemniakow na wszelkie sposoby, gotowane, tarte lub siekane, mozesz je polac jogurtem z sola i pieprzem do smaku. Duzo dzis pij, na maxa ile wlezie. Wieczorem bierzesz 2 tabletki Xenny, rano sie wyproznisz porzadnie, usuniesz zalgajaca tresc jelitowa, masy kalowe, i zaczynasz dietke, ktora stosujesz tydzien, dwa (raczej stosujac sie scisle bedziesz miec efekt juz po pierwszy tygodniu): ś. 2 Wasy lub cienka kromka razowca z maslem cienka i szynka lub twarozkiem czy serkiem Almette albo jakims do smarowania, do tego pomidor, lisc salaty, kawa lub herbata. 2ś. owoc (mala garstka truskawek, jablko, mandarynka, co lubisz byle nie banan i winogrona) i maly jogurt naturalny do ktorego wsyp otreby, zarodki pszenne lub mielone siemie lniane. o. solidny kawal miesa lub ryby, porzadna surowka lub warzywa gotowane, zadnej kaszy, ryzu, ziemniakow czy wszelkich dodatkow, Warzywa polej sobie lyzka oliwy k. jajko (w formie omletu, na miekko lub jajecznicy na lyzeczce oliwy) lub serek wiejski oraz warzywko typu ogorek czy pomidor. Za dnia nic innego nie mozesz jesc, jak cie ssie pij herbaty czerwone, zielone, ziolowe lub wode mineralna na maxa. Kawa dozwolona czarna lub z kapka mleka jesli lubisz. Zadnego alkoholu, slodyczy, cukru. Wazne, zebys kolacje konczyla najpozniej o 18, musisz miec czas, zeby od tej 18 spalac wlasny tluszcz, udowodnione naukowo. WIec tak sobie ustaw posilki, zeby byl odtsep 3 lub 4 godzin pomiedzy nimi a ostatni 18 lub wczesniej jak dasz rade. Wprowadz ruch typu skakanka lub rowerek albo skacz wieczorkiem jakas Chodakowska lub cos. Dasz rade?

Gość ciuffcia
2 tyg to krotki czas i wydaje sie, ze czlowiek powinien podolac. przez dluzszy czas nie dbalam o to co jem i chce w najblizszym czasie zmniejszyc zoladek oraz odzwyczaic sie od smazonych kalorycznych i duzych obiadow. zaczelam dzis od dnia warzywa +troche bialka. Potrzebuje troche skupienia na tym co jem bo samopoczucie slabe. Stawiam na warzywa. Trzebaby tez pic wiecej, bo z tym krucho.

Gość ciuffcia
mam ok 4 kg zbedne i zle przyzwyczajenia. zarowno moje kilosy jak i nawyki to silne dranie.

Wydaje się,że 3,5 kg to niewiele do zrzucenia i nie robi wielkiej różnicy. Ja nie mogę pozbyć się 2-4 kg, więc rozumiem autorke topiku.Od dziś ograniczam jedzenie i alkohol,zamierzam zacząc ćwiczyć,ale przez najbliższy tydzień nie będe miała na to zbyt wiele czasu. Ile ważysz i przy jakim wzroście?

Gość ciuffcia
przeliczylam sobie bmi i mam 23.2. Chcialabym miec ok 21.5. Wychodza jakies 4 kg na oko. Do tzw wagi idealnej wyliczanej przez wszelakie kalkulatory netowe brakuje mi ok 10 kg w dol. Ale na tym mi nie zalezy i wiem ze nie utrzymalabym takiej wagi nigdy chyba ze przy jakiejsc chorobie lub zmartwieniach.

Gość ciuffcia
czytam w roznych miejscach ze najlepiej nie jesc po 18. Ale do tego trzeba miec bardzo regularny tryb zycia i posilkow + mega motywacje i silna wole.

Gość ZrozpaczonaaJaa
Ja wczoraj byłam na rowerze i basenie, ale niestety z dietą poległam na maksa.. Ale dzisiaj jest poniedziałek więc od dzisiaj start na poważnie, do niedzieli bez słodyczy muszę wytrzymać i ograniczam się do jakiś 1000 kcal, za mną już chwila gimnastyki, wieczorem wybieram się na basen więc myślę że jakoś to będzie :)

Gość ZrozpaczonaaJaa
To co dziewczyny przyłącza się ktoś ?? U mnie dzień całkiem całkiem, jak na pierwszy to uważam że jest całkiem nieźle, wydaje mi się że zjadłam w sam raz, przed chwilą ostatni posiłek i więcej już dzisiaj nie jem i za chwilę jadę na basen i do sauny

Gość negatywna
ja jestem na diecie juz miesiac i schudlam 8 kg.. zostal mi jeszcze 1kg do upranionej wagi 65 ;p, wiec chetnie sie przylacze ;p

Gość ZrozpaczonaaJaa
Zazdroszczę ci też bym chciała mieć kilogram, dzisiaj trochę podłamana jestem bo na wadze 300 g więcej, myslałam że waga zacznie spadać ;/ masakra, plusem jest to że jest dość ciepło więc aż tak się jeść nie chcę, jaką diete stosowałaś że tyle schudłąś ?