Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deszczowa piosenkaaaaaaaaa

Do osób, które jedzą mięso i nie tylko.

Polecane posty

Gość witarianka.
wbrew pozorom taki sposób żywienia wcale nie jest drogi. ja nie mogłam się nadziwić, ze najadam się do syta, tak do syta jedną szklaną świeżego soku z 2 garści świezego szpinaku, cytryny, 3 jabłek i 2 marchewek. z doświadczenia wiem, ze jak je się raw to człowiek potzrebuje dużo mniej pożywienia, aby zaspokoić wszystkie potzreby organizmu, bo wszystkie są dostarczane w idealnej postaci i odzywiają całe ciało, a jak się je przetworzoną żywnosć to człowiek je i je i je a nadal jest głodny. dlatego tak się dzieje, ze trzeba zjeść dużo dużo wiecej przetworzonej żywności, zeby uzupełnić brakujące witaminy i sole mineralne oraz inne budulce niż jak się je raw. spróbuj kilka dni a sama zobaczysz inwestycja w wyciskarkę jest dosć duża- ja dała 1600zł, ale jest wspaniała i idealna nie tylko do soków, ale też do robienia raw lodów, musów, koktajli, słodyczy raw i innych.

Każdy je to co lubi i tyle. Osobiście mięsko pomogło mi nabrać sił po ciężkiej chorobie i wolę zjeść małą porcję mięsa niż tonę sałaty :).Chociaż warzywa i owoce jem w 80% to jednak nie potrafiłabym całkowicie zrezygnować z mięsa.

Dziękuję, Witarianko, czy możesz wkleić linka do tej wyciskarki? Nie znam się na tym, a jeśli już, to chciałabym kupić coś dobrego.

A jeśli nie znajdziesz w necie, to napisz proszę jaka to jest dokładnie i jakiej marki, jeśli możesz.

Gość witarianka.
nie mogę wkleić ani napisac nazwy bo mnie kafe blokuje, nie mogę dodać postu bo wyświetla jako spam

Gość witarianka.
próbuję kolejny raz omega juicer

Gość witarianka.
8006

OK, dziękuję 🌼 Może ktoś jeszcze się wypowie:)?

Gość gość
jestem wegetarianką od 10 lat, wyniki krwi mam w normie czyli ok, byłam w ciąży nie jadłam miesa - ciąza przebiegała idealnie, nawet mdlosci w 1 trymestrze nie mialam. teraz karmie piersią i wychodzi na to, że moj synek od poczecia jest wegetarianinem :) urodzil sie zdrowy i jest zdrowy rosnie i przybiera na wadze, mięsa na pewno mu nigdy nie podam :)

Świetnie:)A bierzesz jakieś suplementy? Żelaza nie masz zaniżonego? Co lekarze na ciążę wege? Też bym chciała w końcu zbadać krew, ale dla mnie wszelkie takie zabiegi (łącznie z dentystą) to prawie trauma, brałam nawet leki na uspokojenie przed pobraniem krwi, chociaż może nie powinnam, bo mogły zafałszować wyniki, ale przynajmniej nie padłam na tym pobraniu;)

Gość gość
Deszczowa Piosenko - lekarz prowadzacy ciaze moze byl i stary ale patrzyl na wyniki a nie na styl zycia, wszystko bylo ok wiec nie mial zadnych pretensji ze nie jem miesa, powiem Ci ze w ciazy od miesa jeszcze bardziej mnie odrzucalo ( pewnie dlatego ze sobie myslalam " nosze w sobie nowe zycie wiec mam je karmic trupami? " Synuś po porodzie dostal 9 na 10 puntkow w skali Appgar. Ale nadal mnie smieszy gdy ktos pyta mnie na stwierdzenie ze jestem wegetarianka " no to co Ty wlasciwie jesz"? ja odpowiadam wtedy " jak to to ty nie znasz innego posilku niz mieso" \????

Gość gość
aha Deszczowa Piosenko dodam jeszcze, ze skoro tak bardzo boisz sie badan krwi to co Ty biedaczko zrobisz w ciazy ? wtedy co chwile pobiera sie krew do badania ( no powiedzmy co 2 miesiace ) nie mowiac juz o porodzie...

Gratuluję maleństwa:) Nie wiem czy będę mieć dzieci, co do pobrania, to jak trzeba, to trzeba, zacisnąć zęby, nie patrzeć i na siłę myśleć o czymś przyjemnym ;)

Może ktoś jeszcze się wypowie, a ja tymczasem życzę dobrej nocy 🖐️