Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Też chce funkcjonować

Czy będąc w 7 miesiącu ciąży mogę zapłacić lekarzowi żeby wywolal mi poród?

Polecane posty

Gość Też chce funkcjonować

Zaraz zostanę zjechana ale mam to gdzieś.czuje się tragicznie od 6 tyg wymiotuje mdli mnie całą dobę nie wytrzymuje już tego .

Gość gość
Pewnie że tak, siedzenie przy inkubatorze nie powoduje już mdłości. Najważniejsze, żebyś poczuła się lepiej.

Gość Blanka23
Jesteś w stanie poświęcić życie swojego dziecka tylko po to żeby Cię rzyganie nie męczyło? IDIOTKA

Gość gość
Głupie pi.py niech się nie wypowiadaja niewicię co znaczy rzyganie to się nie mord.a w kubel

Gość gość
Ja wiem coto znaczy w 5 miesiacu miałam mdłosci wymioty i biegunkę po wszystkim co zjadłam. Nawet herbata wylatywała jedna albo drugą stroną . Prawie miesiąc leżałąm w szpitalu podawali mi leki dożylnie i kroplówki nawadniające. Chcieli robić badania bo wyszła krew w stolcu ale się ine zgodziłam bo była duża szansa ze wywołąją poród. Po miesiącu przeszło wszystko. Do dziś nie wiem co to wtedy było, ale dziecko urodziłam w terminie zdrowe ślicznie i 4 kg. Na całe szczęście. Więc wiem doskonale co to znaczy czuć się fatalnie ale moim zdaniem to zaden powód żeby poświecać zdrowie a może i życie swojego dziecka. Macierzyństwo to pasmo wyrzeczeń i poświęceń i czasem zaczynają się one już w czasie ciąży. Trzeba się przyzwyczajać jak się chciało zostać matką.

Gość gość
Ja wymiotowalam po 5-15 razy dziennie do polowy ciazy - to mialam porod sobie wywolac? Bez przesady!

Gość te glupie mlode pi.ki
zapłacić możesz;) ale zaden normalny lekarz porodu nie wywoła jesli nie ma zagrozenia zycia matki. inna sprawa ze gowniara jestes jak szlag..."wywołał mi poród"...to nie to samo co prosba do kogoś,żeby ci kupił bułkę czy podał szklankę ...ty juz nie jestes SAMA - mysl o sobie w liczbie mnogiej...co to znaczy wywołac MI poród? egoistka , nie nadajaca sie na matkę...pewnie wpadka co?

Gość Ciążąrka
Być w ciąży to nieznaczy poświęc się całą dla ciąży leżeć i zdychac matka też ma prawo dobrze się czuć

Gość gość
jak ciąza będzie donoszona to może wywoła, skończony 37 tydzień maleństwu płuca się jeszcze nie rozwinęły, rozumiem że nie chcesz cierpieć, ale maleństwo może całe życie

Gość gość
do Ciążąrka - a dziecko to nie ma prawa się dobrze czuć? Dla autorki to niby cierpienie potrwa jeszcze góra dwa miesiące, a dziecko urodzone w 7 miesiącu może cierpieć całe życie. Bez jaj, rozumiem, że na tym pieprzonym świecie trzeba być egoistą, ale nie do tego stopnia :O

Gość gość98765
A ja uważam, że to bardzo dobry pomysł. Serio. Właściwie - tak dobry, że powinien zostać wprowadzony jako standard Unii Europejskiej i nie wiem dlaczego nikt wcześniej na to nie wpadł. Kobiety, w perspektywie same zalety: 1) po co czuć się ociężałą przez 9 m-cy jeśli można przez 7? 2)mniej rozstępów! 3)mniejsze dzieci = łatwiejsze porody! No i o ile szybciej można zrobić się na bóstwo! 4) trochę większa śmiertelność noworodków = rozwiązanie dla krajów biedniejszych ORAZ krótsza ciąża = można próbować częściej! 5) produkcja inkubatorów ruszy pełną parą = koniec problemów gospodarczych! Z pewnością pomijam jeszcze wiele zalet tego przedsięwzięcia. Proponuję pomyśleć wspólnie nad jakąś petycja do rządu w tej sprawie.

moderatorzy tego forum powinni pomyśleć nad możliwością lajkowania wypowiedzi. Niektóre są po prostu mega fajne ;P Autorko, mam nadzieję, że to prowo, i nie jesteś tak głupia jak mógłby sugerować temat przez ciebie założony. Pomyślałaś, że w 7-mcu dziecko jest wcześniakiem? Owszem, zdolne do życia, ale WCZEŚNIAK. Powinnaś wejść na temat mam wcześniaków, dowiedziałabyś się może jak się modliły o jeszcze dodatkowy tydzień, dwa bytności malucha w łonie matki. Dowiedziałabyś się może jak wiele to znaczy. Rzygasz? to idź do lekarza, niech się tobą zajmą.

Ludzie, dlaczego wy ją tak szykanujecie?! MATKI POLKI SIĘ ZNALAZŁY! Ja osobiscie dzieci nie mam i nie chce mieć :/ jestem za tym by wywołać poród. Jak kobieta nie wytrzymuje, to znaczy, że moze sobie nie poradzić z dzieckiem. WON GŁUPIE ZACOFANE KURY DOMOWE! KATOLE!

Gość gość
Co za belkot ze macierzynstwo to pasmo wyrzeczen,latwo nie jest ale jak wychowanie dziecka dzieli sie na dwoje to jest to calkiem przyjemne. Kurcze kobiety nie dajcie sobie wmowic ze trzeba sie totalnie poswiecac dla dziecka zatracajac siebie bo to belkot fanatycznych mamusiek. Ale z tym wywolaniem powinnas sobie darowac bo tu juz chodzi o zdrowie malucha a nie o to ze kupisz sobie buty a nie malemu

Gość babka z piasku
Dziękuję za zgłoszenie mojego poprzedniego posta w tym temacie do usunięcia :O Co prawda boli??

Mam dziecko urodzone w 7 miesiącu i oddałabym wszystkie pieniądze świata żeby urodził się zdrowy o czasie.Nie masz pojęcia co znaczy strach o dziecko,czy w ogóle przeżyje a jeśli tak czy nie będzie kaleką.Godziny przy inkubatorze i 2 lata na ciągłych wizytach u wszystkich specjalistów myślisz że są lepsze niż wymioty i złe samopoczucie...ogarnij się kobieto!!!