Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laleczka z porcelannny

Dlaczego tak jest ,że nie można okazać jak bardzo nam na kimś zależy

Polecane posty

Chciałabym mu napisać po prostu jednego sms. "tęsknię" ale duma mi nie pozwala , zresztą to bez sensu ...tylko jestem ciekawa czy by odpisał...a jeśli tak to co. Niby o miłość trzeba walczyć...tak mówią....a z drugiej strony ,że NIE, NIE pokazywać jak bardzo nam zależy tylko olewać. Co robić?...co zrobić;(

Gość gość
czekać na okazję i jej nie przegapić. jak facet zrobi krok, to ty dwa i samo sie ułoży :)

Gość gość
Ja nie wiem czemu tak jest. Dlaczego sami sobie wszystko komplikujemy? Nie możemy wprost wyrażać tego, co czujemy?

Jeśli zrobi...to mało prawdopodobne. no ale faktycznie, jeśli tak to spróbuję zrobić coś z tym ! ale sama się nie odezwę

Gość gość
to się nie odzywaj przez dumę a potem żałuj

Z jednej strony panuje powszechne przekonanie,że nie okazywać jak bardzo nam zależy...że faceci to zdobywcy itp itd... Z drugiej,że o miłość trzeba walczyć, z miłością jak na wojnie wszystkie chwyty dozwolone.

" to się nie odzywaj przez dumę a potem żałuj " - ale nie można się narzucać bo to podobno odstrasza... ;(

Gość gość
Nie napiszesz - on nie będzie wiedział, nic nie zrobi. Napiszesz - może coś się wydarzy. Jak dla mnie tylko pisząc możesz coś zyskać.

Gość gość
duma... gdyby tak łątwo mozna było ja przełamać..też tak mam.. z jednej strony mi zależy cholernie, mogłabym coś zrobić, cokolwiek by pójśc do przodu.. chociaż spróbować... jeden mały gest..ale duma stawia mi barierę, której nie jestem w stanie pokonac chociażbym się chciałą z całych sił... jestem wrażliwą osobą, może po kimś innym by to spłynęło ale mnie uraziło, odtrąciło... wiem ze cierpie przez sama siebie, ale nie potrafie inaczej ;(

To wszystko mnie przerasta, tak bardzo pragnę by się jeszcze odezwał może byśmy to jakoś naprawili

Gość gość
a ja pluje sobie w twarz ze moglam rozegrac to wszystko inaczej, zacisnac zęby i dać radę, tyle się słyszy ze nie mozna se unosić honorem bo mozna na tym wiele stracic . a jak kogos nie stac na taki gest bo jest wrazliwy ? co o tym myslicie?

No więc właśnie, jestem zbyt wrażliwa. Panicznie boje się odtrącenia. Chyba muszę odpuścić.

Gość gość
też taka jestem. I odpuściłam sobie już dawno, chociaż męczę się przez to i żaluję. Mimo to mam taką malutką nadzieję że kiedyś jakims cudem wszystko się odmieni. od tak, po prostu.

Gość gość
kobieta nie jest w stanie narzucać sie facetowi. no, chyba, że zaczepia go kilkanaście razy dziennie. facet ma grubą skórę, jak to pojedyńczy krok, to nie jest w stanie załapać, że to narzucanie.

Gość gość
facet moze i ma gruba skórę ale kobieta za to jest wrażliwa i jak zobaczy ze cos nie idzie po linii prostej tak jak powinno iśc to się zraża. Kobiety są wrażliwe. bardziej czułe na gesty itp. to jak jest z ta duma? warto ją pokonać i próbowac ułatwić sobie życie czy trzymać się jej honorowo?

Gość gość
schować dumę do kieszeni i napisać jedno słowo tęsknię, jak mu zależy to zareaguje,inaczej nie dowiesz się i zawsze będziesz żałować jeśli naprawdę go kochasz to warto zawalczyć. Poźniej będzie coraz gorzej,czas zrobi swoje a faceci często szukają substytutu i miewają kolejne kobiety,wtedy będzie za późno.' Ja tak miałam,duma mnie zgubiła,byłam zagubiona,cierpiałam ale nie zrobiłam nic by się ugiąć. Potem on znalazł inną. I choć odwiedził mnie,mówił że wciąż mnie kocha,że tamta mnie nie zastąpi to już było trochę za późno bo zbyt dużo po drodze się wydarzyło.Dziś ja jestem sama,on z inną,pisze tęsknie,bez ciebie to nie to samo a jednak nie zdecydowaliśmy się na powrót do siebie i nadal sami wszystko komplikujemy. Byłam zbyt dumna i nadal jestem, Czasu się nie cofnie.Powinno się zapomnieć o urazach i walczyć o miłość. Kiedyś to zrozumiesz.

Gość awq
NAPISZ ! Dlaczego wszystko tak sobie komplikujemy? Jedno slowo w sms napiszesz a moze potem zaczniecie pisac i bedzie ok.. Jaka wtedy szczesliwa bedziesz? a jak nie napiszesz to i tak jestes nie szczesliwa.. A powiedz autorko jeszcze o co chodzi? On z toba zerwal i tesknisz czy jak? jaki jest problem.

Gość gość
skoro nic nie robi to mu nie zalezy, wiec dlaczego kobieta ma chowac swoja dume

Gość gość
wlasnie tu pies pogrzebany - jemu nie zlaezy, a dziewczyna jakos jeszcze chce ratowac te relacje, choc wie, ze "blagajac" o uczucie - osmieszy sie w jego oczach. Bo widocznie on z tych, ktorzy tylko czekaja na kolejna chetna laske..

Gość gość
to nie duma ale strach przed odrzuceniem.Boimy sie okazywac swoje uczucia aby nas nie zraniono.

Gość gość
zazwyczaj z czasem mozna pokazac jak zalezy, ale tylko wtedy jesli facet daje ku temu jasne konkretne dowody. jesli Ty musisz sie tam wstrzymywac, to znak, ze chleba z tej maki nie bedzie, przykro mi:(

Gość gość
lepszy w związku jest ten ktory pierwszy sie odezwie tzn tj ta madrzejsza osoba:-) czasami jedno słowo,sms moze uratowac komus zycie:-) wspaniale autorce radzicie, ciekawe jak szybko schowa dume do kieszeni gdy juz bedzie zona a maz wyjedzie w delegacje:D:D

w sumie to nie ma nic zlego w tym aby napisac "tesknie", problem jest wiesz w czym? ze faceci czesto nie wiedza jak na cos takiego reagowac. wiekszosc nie jest wylewna i nawet jesli czuje podobnie, to tego nie napisze, a...kobieta "oczekuje" adekwatnej reakcji (odpowiedzi). i rozczarowanie gotowe: bo ja mu napisalam a on mnie olal (choc pewnie to tez sie zdarza, haha)

jezeli czujesz ze on czuje to samo, to napisz ale ja wolalabym poczekac az on pierwszy cos mi takiego wyzna:)