Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z ojcem

Polecane posty

Gość gość

Wiec mam na imie Dorota mam 18 lat. Moj ojciec jest okropny poniza mnie i moja mame ona nic mu nie powie poniewaz boi sie go bo juz kilka razy dostala od niego kiedy byl pod wplywem alkoholu...w domu od dziecka pamietam ze byly klotnie glowie przez niego czepia sie za byle co czasem jest dobrze nie powiem ze mi czegos z rzeczy materialnych brakuje bo tak nie jest lecz bycie w tym domu to istne pieklo jedynie mozemy odpoczac kiedy wyjezdza a granice jest swiety spokuj. Nie da sie z nim porozmawiac bo co kolwiek powiem jest zle przez ta sytuacje mm bardzo nisko samoocene boje si ze nic nie osiagne ze do nieczego nie jestem zdolna poniza mnie i mame wyzywa od szm** i skur**synow niedorozwojow mowi ze nic nie osigne a do mojej mamy ze nic nie jest warta. Wysluguje sie nami po obiedzie nawet nie raczy zaniesc talerza do zlewu zje i idzi n tv mma go tak nauczyla ze co chce to mama mu to pod nos zaniesie nie da si z nim zyc kiedys chcialam sie zabic mialam probe samobojcza to teraz sie ze mnie wysmewa co mam robic?

Gość matronaona
Wyglada na to,ze ojciec zneca sie nad Wami psychicznie.Wspolczuje.Powinnyscie z mamą podjac jakies radykalne kroki,aby to jak najszybciej zakonczyc.Nie pozwolcie na takie traktowanie.

Gość gość
Tylko ze mama nie chce bo boi sie ze sobie nie poradzi bez niego... A ja jesli bym sie wyprowadzila to by mi na nauke pieniedzy nie dal i nie wiem co mam w tej sytuacji robic a chce bardzo na te studia wyjechac bede miala spokuj bynajmniej gorzej z mama... On nawet mu herbate czy kawe slodzi...!

Gość gość
We mnie i mamie widzi wine ze to by jestesmy powodem jego nerwow ale sibie nie widzi nie rozumie ze my tez mamy nerwy przeciez jestesmy ludzmi... A jeszcze jak jest zly na mnie czy na mame ja mam 3 koty ktore kocham i niekiedy do nich wiecej uczucia im okazuje niz jemu to zeby mi na zlosc zrobic bije je i kopie czasem ;(

Gość matronaona
Mysle,ze ojciec doskonale wie,ze sie go boicie i uwazacie,ze sobie same nie poradzicie i dlatego tak Was ,,tyra".Ma przewage,bo jest zywicielem rodziny i robi co chce.Jestem pewna na 100%,ze gdybyscie sie mu postawiły i były stanowcze to by troche sie zastanowił i juz nie był taki pewny siebie.Dajcie mu do zrozumienia,ze wolicie miec mniej pieniedzy ale byc traktowane z szacunkiem.Trzymam kciuki ,nie dajcie sie,walczcie o godne zycie.

Gość matronaona
Twoj tata chyba ma problem sam ze sobą.Za swoje niepowodzenia obwinia Was i bogu ducha winne zwierzątka.Nie dajcie sie zastraszyc i nie trzęscie sie na jego widok,bo dajecie mu przyzwolenie na takie traktowanie poprzez takie zachowanie.Jestescie dwie wiec wierze,ze razem dacie rade.