Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka6050

Czy on się kiedyś ogarnie ?

Polecane posty

Gość agnieszka6050

Witam. Jestem w związku od 6 lat. Z moim partnerem nawet nie mieszkamy razem, spotykamy się w zależności od wolnego czasu.Chciałabym już zaczynać układać swoje życie ( moje koleżanki mają już mężów, dzieci ), z nim je układać. Ale jak na razie nic na to nie wskazuje, on sądzi że mnie kocha ale nigdy nic nie padło z jego ust coś na temat ślubu. Ja wiele razy próbowałam z nim rozmawiać na ten temat ale nie mówiłam wprost że chcę ślubu bo uważam że to należy do mężczyzny. Ogólnie w głowie jeszcze mu koledzy, alkohol. Kocham go ale uczucia tu już zaczynają nie grać dużej roli bo strasznie mnie męczy obecna sytuacja i jego zachowanie :( Gdy tylko w rodzinie ktoś zapyta się nas o ślubie on zastawia się słabą sytuacją finansową. Prawdą jest że nie zarabia kokosów, a ja na razie nie mam pracy ale chociaż by można było coś działać aby było lepiej i iść do przodu a nie stać w miejscu :( ale jemu jest chyba dobrze tak jak jest. Ja mam 24 lata a on 27 lat. Są może tu osoby z podobną sytuacją ?

Gość fotel
24 lata i parcie na ślub .niech zgadnę ze wsi jesteś.?

Gość agnieszka6050
Mylisz się.

Gość gość
to ty sie powinnas ogarnac, pracy nie masz a chcesz żeby twój facet pracował na ciebie i na bachory które chcesz sobie zrobic? :/

Gość gość
pracy poszukaj, skoro chcesz iść do przodu. Małżeństwo to żaden krok naprzód.. :/, nie rozumiem Twojego myślenia. Masz 24 lata i przed Tobą wiele możliwości, a Ty chcesz się zamknąć w instytucji zwanej małżeństwem? Bo Twoje koleżanki tak zrobiły?? dziwne masz koleżanki, prawdopodobnie wpadkę zaliczyły, a Tobie kit wcjiskają, że to zaplanowane było, że tego właśnie pragnęły.

Gość gość
o jeny, no może chce sie "zamknąć w instytucji" weź mu Agniecha prosto z mostu powiedz,ze chcesz poszukać bardziej rozwojowego faceta. Jak sie nie ogarnie w pare miesięcy rzucaj !! :)

Gość gość
no właśnie, rusz d*psko do pracy :O księżniczko 🖐️ kobieta chce zaradnego faceta i facet też chce mieć w domu kobietę, a nie paniusię której wszystko się należy.

Gość gość
dziewczyno znajdź sobie faceta którego ty będziesz kochać jak można być z kimś żeby być :(

Gość kocia morda .
Facet powinien kopnąć cię w d**ę nim ulegnie i zniszczy sobie życie :O

Gość agnieszka6050
Ja nie mam chwilowo pracy od 2 miesięcy, niekoniecznie chodzi mi zaraz o ślub ale o to żeby razem coś zaczynać osiągać, mieszkać razem przecież byśmy już mogli i odkładać jakieś wspólne pieniądze. Iść na przód po prostu, uważam że 6 lat bycia razem to dużo i należy coś myśleć a nie siedzieć na garnuszku u rodziców. A ja przecież w końcu znajdę nową pracę, ale mój facet nie jest chyba jeszcze dojrzały ma pierdoły w głowie, koledzy itd.

Gość Jakie to dziwne
Skoro to taki nieodpowiedzialny facet, to po co z nim jesteś aż 6 lat? Bardzo się dziwię ; juz dawna bym go olała.Ślub nie rozwiąże problemu.Najpierw wykształcenie, potem mieszkanie,a na samym końcu wspólne życie.Natomiast Ty zaczęłaś z d**y strony więc sama rozwiąż ten problem.Nikt za Ciebie tego nie zrobi😠

Gość gość
Ludzie są żałośni. Bardzo. Po 1 szukaj pracy dla ciebie bd lepiej. A faceta zacznij traktować z góry. Może wtedy pokaze czy mu zalezy czy nie.

Gość agnieszka6050
Szukam pracy, kończę studia i cały czas mi powtarzał że jak skończę szkołę będziemy coś myśleć. A tu nic, a ja głupia tak sobie dałam wmawiać. Dlaczego z nim jestem tyle lat ? Bo go kocham jest pierwszą moją poważną miłością, ale jak pisałam prędzej uczucia już w tym przypadku przestają grać role bo widzę jak jest i się z tym męczę :-(

Gość agnieszka6050
Dzisiaj na przykład cały dzień się nie odzywał, więc zadzwoniłam do niego okazało się że jest pijany a w tle słyszałam jego kolegów. Rozłączyłam się i od godziny 16 jest cisza nawet nie zadzwonił.

A może oczekujecie zupełnie innych rzeczy od życia i on się nigdy nie ogarnie. Niby jest w takim wieku, że powinien przystopować z tymi imprezami, ale z drugiej strony zmienianie drugiego człowieka, szycie go na miarę też nie ma sensu.

Gość agnieszka6050
Na to wygląda ;-(

Gość gość
Nie chcę Cię dołować ale raczej nic z tego nie będzie :( On Cię nie kocha. To jeszcze takie dziecko co lubi imprezować, gdzie on do roli męża i ojca... Mój ojciec w jego wieku już od dawna pracował, miał żonę (moją mamę), dziecko (moja siostra starsza). I nie w głowie mu byli koledzy. On ma już 27 lat a nie 17. Po prostu go olej, zakończ ten związek. Wiem, że to boli, ale on się już nie zmieni, nie łudź się. A czekać nie warto. Ja swojego chłopaka też niedawno zostawiłam, bo też taki nieudacznik. I wreszcie mam czas na swoje pasje, czytam książki, jestem szczęśliwa. Szczęście trzeba znaleźć w sobie. A jak ktoś nam nie odpowiada to niestety trzeba się rozstać i poszukać kogoś innego. Rozumiem, że to Twój pierwszy chłopak, ale jakoś to przeżyjesz. Mnie ten pierwszy zostawił i jakoś doszłam do siebie ;) Life is brutal.