Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PotrzebującyRadyMężczyzna

Jak myć podłogi, nie zostawiając smug

Polecane posty

Witam Niewiasty i Mężowie. Podczas mycia podłóg, to znaczy paneli i matowych płytek podłogowych, zgodnie z instrukcją, proporcjonalnie używam płynu do ich mycia. Niestety zawsze zostają mi takie niechlujne smugi, zacieki, które się marzą, co nie estetycznie wygląda. Czy możecie mi podać jakąś radę, sprawdzony sposób, bym podczas takich czynności miał satysfakcję z umytego podłoża :)?

Gość gość
Nie wiem jak ty to robisz, że masz smugi. Może te podłogi jakieś brudne bardzo? No bo coś na nich się rozciera. Najprostsza metoda w każdym razie to wziąć szmatę i wytrzeć - szybciej wyschnie i bardziej skuteczne - no bo mopem czy czym tam myjesz to głownie rozcierasz brud. Dopiero jak weźmiesz szmatę - zbierasz go.

A chcesz wiedzieć jak to czynię? No to już piszę. Wlewam wody do wiadra, dolewam płynu. Następnie czystym mopem oczyszczam podłoża mieszkania. Czekam aż wyschnie i efekt taki, jak opisałem wcześniej :) Skorzystam z tej porady i sunął będę na kolanach ;)

Chociaż jeszcze coś alternatywnego by się przydało...:)

Gość gość
Ja mam drewnianą podłogę http://www.lakbud.com.pl/ kupioną w tej firmie. Myje ją płynem do mycia podłóg, a potem Sidoluksem, nie ma żadnych zacieków.