Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomnik Kaczyńskich już stoi w Radomiu - zobaczcie (foto)

Polecane posty

Gość gość
figury w porządku. A napisy jakieś są?

Gość gość
Kwiaty juz posadzili, tysiąc pelargonii (z budżetu miasta) tablice tez juz są ale nei widziałam jakie. Jutro o 17 odslonięcie, msza , etc

Pomnik zostal odlany i postawiony za spoleczne pieniadze pochodzace ze zbiorki, a to ze miasto sieje kwiatki w centrum, to bardzo dobrze:)

Gość gość
Bardzo źle... Radom ma 25% bezrobocie, powiat radomski 35%. To najwięcej w Polsce. Poza tym jesli juz sadzą za publiczne pieniądze to mogliby posadzić wieloletnie krzewy np róże a nie pelargonie które trzaśnie mróz w pazdzierniku 🖐️

Mozliwe, nie znam sie na ogrodnictwie. Albo jakies drzewka mogli posadzic. Zreszta przy pierwszej burzy z tych kwiatkow i tak nic nie zostanie, wiec mysle, ze sprawa jest otwarta;)

Gość gość
I ja za to zapłaciłam;( żal, wolałabym na dom samotnej matki dać, niż na pominki Kaczyńskich!

Za pomnik Kaczynskich nic nie placilas, bo zostal on sfinansowany z dobrowolnej zbiorki, a na dom samotnej matki mozesz wplacic zawsze, chocby dzis:)

Gość gość
No to jest to naciągactwo i wyłudzanie pieniędzy od ludzi, no chyba, że Kluczytk pomnik postawił, bo jego stać. A szafowanie sztucznym mitem na temat świętości Kaczyńskich i wyłudzanie kasy od biednych ludzi, to zwyłe naciągactwo.

Kazdy dysponuje swoimi prywatnymi pieniedzmi jak mu sie podoba, nic Ci do tego:) A dawali i bogaci i biedni:)

ale komuchom gula chodzi że na kościół, pomnik kaczyńskiego czy zbiórkę rydzyka ludzie sami pieniądze dają a na ich zboczone pomysły to trzeba podatnikom wydzierać bo nikt normalny złotówki dać nie chce :D

Gość jjoobb
a coś się tak uczepiła tego pomnika, grosza na niego nie dałaś a faflunisz się kretynko .

Gość gość
ale byk z niego, kaczyńska oddając proporcje nie miała więcej jak1.20 wzrostu

Gość kość złość
idz komusza gnido do sex shopu i odreaguj :D

Gość gość
nooo koorwa, czczą ich jak lenina:D

Gość gość
niedługo nadejdzie moda że będą stawiani w ogrodach

Gość gość
Pomnik w Radomiu wymyślil poseł z tamtego miasta - Suski, jest blisko związany z Kaczyńskim (Jarosławem) i kiedys Lechem. Radom to ogólnie miasto prawicowe, PO tam się nie liczy, większosc poslow PO nalezala kiedys do PIS, Radomianie Razem itp, podobne ugrupowania. SLD nigdy tam nie rządziło. Radom od lat dostaje po dooopie za to co kiedyś tam się działo , tj strajki 25-czerwca. R-m miał być miastem wojewódzkim tak jak za komuny, ale po dojsciu Kwasniewskiego do wladzy zlikwidowano dawne wojewodztwa w tym radomskie. Kielce były posłuszne władzy i mają swoje wojewodztwo, miasto sie rozwija. Wspolnego wojewodztwa kielecko-radomskiego do tej pory nie ma a miasta są od lat skłócone. W R-m równiez ludzie są bardzo religijni. Takie Podkarpacie na Mazowszu. Byłam wiele razy, znam kilka osob tam i wiem. Bida z nędzą, same hipermarkety jak w Łodzi, bardzo duzo ludzi zatrudnionych w administracji, masa bezrobotnych, ok 10tys osob dojedza codziennie do pracy do Warszawy. I wy sie dziwicie, ze akurat tam postawili pomnik ? Zresztą co to kogo obchodzi, ludzie sami się składali bez przymusu. 🖐️

Gość eleonora dzika-bezwiedna
Za ten pomnik ktoś, kto zrobił jego projekt powinien siedzieć dożywotnio w pierdlu lub tyrać w kamieniołomach. Czegoś tak prostackiego, nadętego, beznadziejnego i po prostu zwyczajnie złego dawno nie widziało świat.

Gość gość
Tez mi sie srednio podoba ten pomnik. Maria Kaczyńska wyglada ok, ale Lech jakos dziwnie, jak nie on, brzuch wielki, nadęty :/ dziwne proporcje ma ta figura. Przeglądałam inne pomniki w Radomiu i jest tam np Kochanowskiego - ten jest bardzo fajny, przede wszystkim twarz no i mozna na nim usiąsc :P http://www.polskiekrajobrazy.pl/images/stories/big/7024.jpg

Gość gość
a co ten Kochanowski się tak rozkraczył?

Pomnik jak pomnik, nastepne beda bardziej udane. Bylem w Londynie w muzeum figur woskowych - Madamme Tessauds i np. figura JPII jest bardzo nieudana. Nie zawsze da sie pomnikiem/figura wiernie odwzrorowac postac. Choc w tym przypadku jest calkiem niezle.