Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak powiedzieć to teściowej

Polecane posty

Gość gość
a nie mozesz jej zapytac ? Polska to dziwny kraj, w innych krajach to norma.zapytaj po prostu czy nie mialaby nic przeciwko temu gdybys zwracala sie do niej po imieniu. dziwne,ze sama tego nie zaproponowala.

Gość gość
no, dla mnie to nie tylko dziwne, ale jeszcze smieszne zwracac sie do kobiety per"tesciowo' :D

Gość gość
powiedz grzecznie że to wasze wesele i niech się nie wtrąca

Gość gość
i dalej to samo ;/

Gość gość
a ja nie wiedze nic dziwnego w zwracaniu sie tesciu, tesciowo wkoncu nimi beda dla was, przeciesz was nie adoptują, wchodzicie do rodziny meza ty stajesz sie synowa(pewnie wolaja do ciebie po imieniu ) a oni zostaja twoimi tesciami

Gość trzódka w mojej szafie
A jakbyś się czuła, jakby zwracali się do CIebie "Synowo"? Brzmi wyniośle i buduje bariery.

Co do mieszania rodziny na weselu to jest dobry pomysl i my sami tak zrobilismy na naszym i nikt sie nie obrazal ze siedzi tam gdzie nie trzeba,kazdy znalazl wspolny jezyk i bylo ok a najbardziej jestem wdziecxzna wodzirejowi ze po pierwszym tancu zanim ruszylismy w tany to zrobil extra zabawe integracyjna dla gosci,podczas ktorej rodziny mialy okazje sie poznac:) Jesli chodzi o zwracanie sie do rodzicow meza czy zony to ja osobiscie nie jestem za tym,by mowic mamo,tato,bo mame i tate ma sie tylko jednych. Ja wiem,ze nigdy bym sie nie przelamala i mowila Pani x Pan x....napisalam w czasie przeszlym,bo mojego męża rodzice nie zyja...moj mąż do moich rodzicow zwraca sie mamo i tato,ale to byl jego wybor i ja to szanuje. Autorko jesli nie odbylo sie to wasze wesele,to powiedz przyszlej tesciowej,ze to wasz dzien i niech bedzie tak Wy tego chcecie:)

Gość gość
Jestem dwa lata po ślubie i zwracam się TEŚCIOWA , TEŚCIU rodziców mam jednych. Jeśli chodzi o wesele to też chcieli organizować je z nami chociaż w przeciwieństwie do moich rodziców nie dołożyli nawet złotówki ale od razu mój mąż zwrócił im uwagę że to nasze wesele. Pozdrawiam

Gość gość
nie będą sie do mnie zwracac SYNOWO bo juz teraz mowia mi po imieniu a ja do nie Pan, Pani a po slubie napewno nie beda do nich wolac mamusiu, tatusiu... a po drugie my będziemy miec maly kontakt bo nie mieszkamy w Polsce i widzimy sie max 2 razy w roku ( ok 3 tyg w roku). Nie wiem jak moj przyszły maz bedzie sie zwracał do moich rodzicow ale moja mama sama mowi ze to glupi zwyczaj mamo, tato do tesciow wolac. Moi rodzice sa juz podwójnymi teściami, maja synowa ale oni mieszkaja tez zagranica i widza sie raz na kilka lat a maz mojej siostry jest z gor i on mowi przez WY(czy jakos tak)bo tak sie u nich mowi w regionie.

Gość gość
DEMORELA- heh to ja autorka postu weszłam jeszcze z ciekawości. ;) dziś jestem szczęśliwą mężatką, :) mieszkamy u mnie więc z teściową się widzę raz na tydzień na niedzielnym obiadku;) nie mówię do niej mamo tylko pani jeżeli to kogoś interesuje, a wesele odbyło się po naszemu.... kwiaty pojechaliśmy zakupić sami takie jak chciałam bo powiedziałam jeszcze wtedy narzeczonemu że to nasze wesele i chcę żeby było takie jak my chcemy i przyznał mi rację;)