Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak powiedzieć to teściowej

Polecane posty

Gość gość

już niedługo nasze wesele a przyszła teściowa się we wszystko wtrąca że kwiatki inne że soki nie takie że stoły inaczej by ustawiła i inaczej gości pousadzała, jak jej powiedzieć delikatnie że to nasze wesele i niech się nie wpierdala bo już mnie naprawdę zaczyna wkurzać. a i jeszcze jedno pytanie czy wy do swoich teściowych mówicie "mamo" a jak nie to jak się zwracać

Ja mówię "mamo" na wyraźne życzenie teściowej, chociaż moje relacje z nią są chłodne. Ja bym poprosiła narzeczonego na Twoim miejscu, żeby powiedział mamie w grzeczny sposób, że to Wasze wesele i wiecie co robicie ;)

Gość gość
A dajże spokój kiedyś ty sama będziesz dokładnie taką samą teściową.

Gość gość
nie nie będę taka bo to nie w moim stylu wtrącać się

Gość gość
a ja bym posluchala sugestii co do rozsadzenia gosci moze podpowie cos dobrego, w koncu lepiej zna swoja strone rodziny niż Ty.

Gość gość
wiesz rozrysowała mi jakby usadziła gości bo nie jestem taka że zaraz wszystko skreślam i wiesz co rozrysowała? pomieszana moja rodzina z jej.... przy jednym stole 2 ciotki moje i 2 jej i o czym one maja gadać jak się nie znają??? dla mnie to było dziwne

Gość gość
jesli ty oplacasz wesele to nie moze sie wtracac, a jesli ona to ma prawo.

Gość gość
ja płacę z moim narzeczonym na pół. ona nie dorzuciła nawet złotówki

Gość gość
no to jaki problem grzecznie powiedziec, ze to wasze wesele i bedzie tak jak sobie wymarzylas?

Gość gość
powiem jej że to my płaciliśmy za wesele a ona jest tylko gościem, i to ja będę ustalać wszystko tak jak to mnie i mojemu przyszłemu mężowi się podoba

Gość gość
no widzisz:D o swoje trzeba walczyc, troche asertywnosci i bedzie ok.

Gość gość
jeszcze się wprosiła wybierać z nami kwiatki dziś się dowiedziałam ;/ ok może jechać ale kwiatki ja będę wybierała jakie mnie się podobają

Gość gość
no, nie daj sobie wejsc na glowe i nie pozwol soba manipulowac, bo pozniej bedzie jeszcze gorzej:Dmusisz ja na starcie spacyfikowac.niech wie, ze masz swoje zdanie i musi sie z nim liczyc.pewnie kobieta bada teren na ile moze sobie pozwolic,wiec od samego poczatku musisz byc stanowcza.tylko grzecznie, bez nerwow, zeby nie mila sie do czego przyczepic.

Gość gość
miala*

Gość gość
wiem jak raz uda jej się wtrącić to pewnie wyczuje to i się będzie wtranżalać częściej czego bym nie chciała. pogadam dzisiaj z moim że przy kwiatkach ma trzymać moją stronę :)

Gość blackmamba00
W maju minely 2 lata jak jestem po slubie..i mowie mamo i tato mimo tego ze nie chce ale wiem ze musze ich szanowac i wypada tak mowic...a nie mam z nimi latwo :P

Gość gość
ale ja też szanuje tych ludzi a po co mam im mówić mamo i tato jak to są obcy dla mnie ludzie i nigdy moimi rodzicami nie będą, nie będę mówiła do nich sztucznego mamo

Gość gość
wiesz co? szanowac powinnas, bo to w koncu jego mama i gdyby nie ona, nie mialabys go, ale mamo nie musisz do niej mowic( no chyba, ze sama tego chcesz), bo mame ma sie tylko jedna i zapamietaj to.

Gość gość
no ale przecież napisałam że szanuje ich bo są jego rodzicami. a mamę i tatę mam swoich

Gość gość
aaa i zapamietaj, ze niegdy nie powinno sie robic czegos co wypada, tylko to co sie czuje i chce.

Gość gość
jednym slowem nic na sile i nic wbrew sobie.

Gość gość
" no ale przecież napisałam że szanuje ich bo są jego rodzicami. a mamę i tatę mam swoich " no, al3e ja pisalam do tej black.....:D tu sami goscie, wiec sie myli:D

Gość gość
no na pewno nie będę słuchać jej w wyborze kwiatków jakie mam wziąć, i zagryzać wargi i na siłę brać takie co jej się podobają, tylko niech ona też uszanuje moje zdanie i moją decyzję, jak juz się wprosiła do jazdy po kwiatki,

Gość gość
ja mówię teściu i teściowa bo rodziców ma się jednych a stosunki mamy bardzo dobre

Gość gość
dokladnie:D ty ja szanujesz i ona ciebie ma tez szanowac, proste.

Gość gość
albo powiem że będzie tyle kwiatów że niestety się nie zmieści do samochodu hahaha :D nie no zartowałam teraz, niech już jedzie z nami ale nich nie wpienia

Gość gość
tesciu, tesciowo mowisz? serio? troche smiesznie to brzmi.nie lepiej po imieniu? wiesz ja nie mam tesciowych, wiec sorry,ale mnie to smieszy. wiadomo, ze mamo i tato by mi przez gardlo nie przeszlo.

Gość gość
no, niech jedzie jako dama towarzyszaca, ale nnic wiecej:D

Gość gość
no właśnie ale czy wypada po imieniu? bo np moja pszyszła tesciowa jest prawie 30 lat starsza niż ja, no chyba że wyjdzie to z jej inicjatywy żebym mówiła do niej po imieniu

Gość gość
a co w tym takiego dziwnego że teściu albo teściowa co kraj to inny obyczaj ja też tak mówię i w moich stronach wszyscy tak mówią