Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak powiedzieć to teściowej

Polecane posty

Gość gość
no tak bo później przy rodzinie od strony męża lepiej być wychwalaną z ust teściowej niż obgadywaną jaka to złą synowa :)

Gość gość
mam brata i jego żona czyli synowa moich rodziców mówi do nich bezosobowo tzn nie mówi mamo tato ani pan pani zaczyna rozmowę nijako

Gość gość
a do jakiej różnicy wiekowej wypada mówić po imieniu.

Gość gość
a tak was interesuje opinia innych? i co z tego,że będzie obgadywać,że zła synowa ja tam swojej tesciowej nie daje wejść sobie na łeb.. wscibska,wracajca sie we wszystko baba.ustawiłam ją do pionu. I gdzieś mam co sobie na mnie gada.przynajmniej żyje sobie normalnie.

Gość gość
nie no nie interesuje mnie to co inni powiedzą o mnie, ważne żeby było mi w życiu dobrze

Gość gość
ja mam teściową od kliku miesięcy i mam problem bo prosiła żeby nie zwracać się do niej per pani- to niby jak mam mówić? bezosobowo nie zawsze się da no i chyba mało elegancko, mamo wykluczone a po imieniu mi nie wypada bo to kobieta dużo starsza i żadna to moja koleżanka. chyba będę mówić pani...

Gość gość
ja też będę mówiła pani do swojej, chyba że wyjdzie z inicjatywą że po imieniu ale ja się narzucać nie będę ze sztucznym mamo

Gość gość
a jak myślicie powinnam mówić do niej pani mimo że poprosiła bym tak do niej nie mówiła? ale ja innej formy nie widze...

Gość gość
a jak myślicie powinnam mówić do niej pani mimo że poprosiła bym tak do niej nie mówiła? ale ja innej formy nie widze...

Gość gość
no to jak poprosiła cię byś nie mówiła do niej pani to chyba juz nie wypada, to po prostu zapytaj się w prost czego oczekuje i jak chce byś do niej mówiła

Gość gość
jutro z nia porozmawiam

Gość gość
powiedz że to wasze wesele i niech sobie daruje

Gość gość
i dalej to samo

Gość gość
mam teściową od 5 lat mimo, ze jestem młoda:))moja sama zaproponowała mi żebym do niej mówiła mamo i zaczęłam tak gada ale baby strasznie nie lubię bo to zołza jest i wścibska krowa. Jak braliśmy ślub to było po jej myśli bo się dorzucała tak jaki moi rodzice zresztą. Co do ślubu to dałam jej tez wolną ręke za co sami płaciliśmy to decydowaliśmy my. Jak się syn urodził to się dopiero zaczęła draka dosłownie chciała mi dziecko chowa ale powiedziałam NIE i mam dzisiaj spokój, nie będzie mi babsko włazić na łeb swoje życie ma więc od mojego wara.