Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile euro na pielgrzymkę????????

Polecane posty

Gość gość

Jadę na 8 dniową pielgrzymkę do Włoch ,opłacone mamy śniadania,obiadokolację,hotel itp.I nie wiem ile mam wziąść euro żeby starczyło na jakąś kawę i w razie głodu.Pamiątek nie będę kupowała.Pomoże ktoś?

Gość gość
niedokształcona panna katoliczka... WZIĄĆ WZIĄĆ WZIĄĆ!!!!!!!

Gość gość
co to za pielgrzymka? Bedziecie isc do wloch?

Gość gość
Kawa to koszt ok 2 - 4 euro, Kanapki gotowe, kawałek pizzy to ok 3 - 4 euro, w knajpkach zapłacisz ok 10 euro min za makaron czy pizze, mięsa są droższe. A ii w lokalach zazwyczaj masz doliczony napiwek ok 2 euro za osobę na wstępie.

Gość gość
kawa 5 euro ale musisz wiedzieć jaka chcesz

Gość gość
kawa expresso 1E pizza duża 8 E kawałek 3-4 E toalet! o zgozo 2-3 E woda 0.5-1 E

Gość gość
możesz wziąć 50-100 euro, ale zabierz ze sobą owoce, chleba takiego żeby Ci się zaraz nie zepsuł, tylko na 3-4 dni wystarczył, kabanosy, pomidory, no nie wiem co jeszcze, ale weź żarcia, bo po ich śniadaniach i obiadokolacjach będziecie głodni. Byłam we Włoszech 2x. Za 1x wściekle głodna, za drugim reszta wycieczki gapiła się z zazdrością, że coś mamy i częstowałam biedaków.. Na śniadanie dostaniesz plaster szynki i plaster sera żółtego, chleba w koszyczku z 6 kromeczek na stół cały, plus dżemiki, croissanty czy jak im tam, herbatniczki lub suchary na drogę. A wieczorem zupa na "winie" - miseczka i buona notte. Przewodnik jak normalny, to was poprowadzi w takie miejsca, gdzie nie trzeba dużo płacić za toaletę, czy kawę. Miej butelkę przy sobie na wodę, bo są miejsca gdzie można wody nalać pitnej i nie płacić po kilka euro, chyba, że masz tyle.

Gość gość
to fakt Wlochy niby slyna z zarcia tymczasem z jedzeniem w Rzymie bylo cienko cienko malenko i drogo i nienadzwyczajnie Awaryjnie w naroznych sklepikach mozna kupic butelke mleka i pare bananow jesli czas pozwoli ale pielgrzymki zazwyczaj pedza gromadnie do przodu Radze wziac jakies suche prowianty i rozpuszczalna kawe lub herbate przynajmniej na poczatek I miec pusta butelke na wode - na placu Sw. Piotra jest fontanna z doskonala pitna woda

Gość gość
właśnie po tym poznasz polska wycieczkę że wpieprzają pasztety, serki, dżemiki a w autokarze capi na szczęście niektórzy kierowcy zabraniają żarcia w autokarze

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi,tym co chcieli pomóc :) Złośliwcom zresztą też,w końcu jadę do Rzymu :)

Gość gość
na pewno na pielgrzymce warto mieć ze sobą kilkanaście Euro, chociażby na zakup pamiątek czy skorzystanie z płatnej toalety. Jak byłam na pielgrzymce w San Giovanni Rotondo u Ojca Pio z biurem podróży http://cortinatravel.pl/ to wszystko miałam opłacone. Organizator wszystkim się zajął, a ja mogłam spokojnie uczestniczyć w modlitwach i mszach. Oczywiście kupiłam tez dużo pamiątek dla siebie i dla bliskich.