Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jukell

Czym zagęszczacie mm albo co dajecie na kolacje roczniakowi?????

Polecane posty

Gość jukell

Chcialam zagęścić mu mm więc podaje kaszkę np.bobovity , ale zastanawiam sie czy nie można dodać np. kaszy manny albo kaszki kukurydzianej ??? Bo tam jest na nich przepis ale (chyba) do zwyklego mleka krowiego ?

Gość gość
Na mm tez mozesz dac kasze manna

Gość jukell
Ale ja podaje dziecku mm takie letnie a kasza manna może być w tym wymieszana? nie musi być gorące bądź zagotowane mleko?

Gość gość
Kasze manna od biedy mozesz zrobic na wodzie i dodac do mm albo poprostu zagotuj mm z kasza razem. Nie mozesz dziecku podac krowiego z kasza?

Gość gość
ja daje np kasze manne na mleku krowim lub lane kluski na mleku

Gość gość
Nie, sorki mm sie nie gotuje ja glupia :). Ugotuj kasze na wodzie nie z kranu oczywiscie i dodaj do cieplego mm i zmieszaj

Gość gość
mleka modyfikowanego nie wolno gotować. może kleik kukurydziany albo ryżowy?

Gość gość
Jajko, paróweczkę, kanapki z serkiem, ryz na mleku, rybkę, pasty twarogowe plus warzywka - je praktycznie to co my, tylko bez ostrych przypraw.

Gość jukell
Oczywiście mogę mu zrobić kasze manna na krowim mleku ale chcialam coś do mm dodawać -kleików nie je,jedynie kaszki , no ale to prawie sam cukier..wieczorem pije butle a klusek z kaszą mu do nich nie zrobie-choć to dobry pomysł na sniadanie - skorzystam :)

Gość mama dwóch dziewczynek
Zwykła manna na mm to kiepski pomysł, możesz dodać kleik ryżowy albo kaszkę jakąś bezmleczną. Jeżeli podajesz bobovity to jest manna bobovity mleczna i możesz popróbować taką mannę zrobić wg przepisu albo rzadszą, zależy jak podajesz. Moja była na piersi a na kolacje w okolicach roczku zawsze jadła kaszki - bobovity i inne.

Gość gość
To zrob mu kaszke smakowa do picia :). Tak jak pisalam ugotuj na wodzie kasze dodaj do mm i np starte jabluszko do tego i bedzie mial fajne mleko do picia na kolacje