Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xorosie.juliexo

Jak pomóc koleżance-anorektyczce?

Polecane posty

Gość xorosie.juliexo

Witam! Piszę tutaj nie w mojej sprawie, lecz koleżanki. Ja i moje inne koleżanki podejrzewamy u niej początki anoreksji. Za miesiąc kończy ona 16 lat. Ma 173 cm wzrostu, waży 52 kilogramy. Ciągle powtarza, że jest gruba i musi schudnąć. Wiadomo, każda dziewczyna tak narzeka, ale nie o tej wadze. Od jakiegoś miesiąca ubrania zaczęły coraz bardziej na niej wisieć, przestała jeść mięso, ale oprócz tego prawie w ogóle nie je, niczego. Na śniadanie jedną, małą kanapeczkę, na obiad jakiś jogurt, kolacji nie je w ogóle. W między czasie zje może jakiś owoc. Na dodatek codziennie robi brzuszki i biega. Ostatnio zrobiła się blada, osłabiona, narzeka, kiedy ktoś w jej obecności je coś kalorycznego. Czy to rzeczywiście anoreksja? Jeśli tak, co zrobić, żeby jej pomóc, żeby przez przypadek jej nie odepchnąć?

Gość degleba
Kurcze mam tez ten problem. moja kol to jest anorektyczka,+bulimia i ma problemy,namawiam ja zeby poszla do psychologa,ze nawet ja moge z nia isc,ze chce jej pomoc. Ona robila wyniki i ma naprawde dobre,co jest dziwne,ale,psychike t ma juz pod kreska. tak chcialabym jej pomoc bo ona ma jeszcze wiele innych problemow i nie wiem jak ja namowic na psychologa,ona sie smieje kiedy o tym mowie ale obydwie wiemy ze jej ciezko. jest taka chuda,ze nikt nie moze sie napatrzec na jej chude nozki.