Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lublin- fajna knajpka, restauracja na obiad po ślubie-kto coś poleci??

Polecane posty

Gość gość

Poszukuję fajnej restauracji lub knajpki w Lublinie, najlepiej w okolicach Starego Miasta na zorganizowanie obiadu po ślubie. Szukam opinii wśród znajomych i na forach, a może tu znajdzie się ktoś kto ma jakieś doświadczenie w tej kwestii?? Przyjęcie nie bedzie duże, na 10-12 osób, ale chodzi o to by smacznie zjeść, w miłym otoczeniu i klimacie.

Gość gość
moze " u szewca" czy jakoś tak. Jadłem tam kiedyś coś obiadopodobnego, całkiem niezłe bylo i cena w miarę przystepna.

Gość gość
Po moim wlasnym slubie w Lbn poszlismy do knajpki znajdujacej sie zaraz kolo Bramy Krakowskiej, nie pamietam nazwy bo bylo to dawno, ale pamietam, ze jedzenie bylo smaczne i wszystko super zorganizowane. Przyjecie po slubie zorganizowane byl na 12-16 osob. I blisko od USC. Polecam.

Gość gość
W Czarciej Łapie można część sali zobie zarezerwować, jedzenie smaczne, ceny przystępne, a do tego ładnie tam i pianista co gra na żywo, z okien widok na USC :P.

Gość gość
u mnie ma być dokladnie tak samo, przyjęcie na góra 15 osób, bo sami najbliżsi. A ta knajpka to po stronie bramy krakowskiej od krakowskiego przedmieścia?? tam gdzie kiedyś obok był smyk??

Gość gość
u szewca to raczej nie, bo klimat mało "poślubny"

Gość gość
tak knajpka obok dawnego smyka to ulice miasta - taka sobie, czarcia łapa chyba lepsza - na Grodzkiej zaraz za bramą po prawej.

Gość gość
Czarcią łapę nbiorę pod uwagę jak najbardziej tyle,że po Kuchennych rewolucjach ceny sporo podskoczyły... czas oczekiwania tez pozostawial sporo do zyczenia jak byłąm tam dwa razy to naprawde trzeba bylo czekać baaardzo długo. Nie to że chcę oszczedzac na włąsnym ślubie, ale po rpostu dlatego szukam opini zeby przekonac się czy warto, jakie kto ma doświadczenia w tym wzgledzie , moze cos doradzic itp.

Gość gość
No wlasnie przypomnialam sobie , tak to Ulice Miasta. Ja bylam zadowolona, goscie tez, ale slub bralam 10 lat temu. Mozna jeszcze sprobowac dalej nieco-w hotelu Lublinianka. Tu z kolei bylo przyjecie z okazji chrzcin mojej drugiej corki dwa lata temu, jedzenie nie naprawde bardzo dobre, cenowo- dla jednej osoby pamietam cos okolo 100 zl. Potrawy wykwintne, nie jakies tam ziemniaki z schaboszczakiem. Chyba jedzenie bylo nawet lepsze niz w Ulicach Miasta. No ale trzeba dojsc, niedaleko co prawda, z ta roznica , ze jak Panna Mloda ma niewygodne buty to juz bedzie to lekki problem, albo jak jest jakas babcia w rodzinie.

Gość gość
nie no akurat u nas wszyscy na tyle sprawni ze powinni pokonać ten dystans do lublinianki:D zaraz zobaczę sobie moze maja stronę, bo w sumie o nich nie pomyslalam szukając restauravcji. Jak tak przeglądam strony pod wzgledem menu , cen i opinni to jeszce old pub sie przewija jako w miarę okej. Najlepiej byloby po prostu wszedzie pojsc, kupic , zjesc , wyrobic sobie zdanie, ale niestety chyba trzeba byłoby dysponować na to grubą kasą;)

Gość gość
Polecam wiec dalej Lublinianke. W dzisiejszych czasach 100 zl na "lebka" to chyba norma, nie bardzo wiem, bo po slubie wyemigrowalam. Ale Lublinianka zostala wczesniej sprawdzona i porownana z innymi restauracjami. co mi sie podoba rowniez, to to, ze jest odrestaurowana, znajduje sie ww bar i sporo oddzielnych salek. Bardzo mily Pan Kierownik. Cena, jesli obiad poslubny na 12 osob -to jest to do przezycia, natomiast nie wyobrazam sobie wesela na np 150 osob. to dopiero obciaza portfel. Wszystkiego najlepszego zycze!

Gość gość
Dzięki, oglądałam zdjęcia z Lublinianki, a także przeglądałam menu i powiem ze jestem pozytywnie zaskoczona. Menu ciekawe, ceny mogę stwierdzić ze do przełknięcia i przystępne. Mam porównanie bo przegrzebałam chyba z setkę knajp, różnych restauracji itd. Porozumiem się jescze z moim przyszłym, i bedziemy podejmowac wspolnie decyzję.

Gość gość
Pod Lublinem jest fajna Sonatina :)

Gość gość
no tak, Sonatina to faktycznie knajpa w okolicach Starówki, żałosny jest ten spam, na brak klientów narzekacie, że namiętnie na kafe musicie się reklamować?

Gość Sebo4545
Dobrze wspominam obsługę w Calvados. Restauracja na Fabrycznej, robią różnego typu imprezy – dwie sale, klimatyzacja, parkiet, dobra kuchnia. Jak coś to na stronie www.restauracjacalvados.pl jest napisane co i jak, ile biorą, co w menu itd. Pozdro!

Gość gość
Sonatina jest ładny lokalem ;p

Gość gość
ja ja polecam Biesy na Starym Mieście. Obsługa na medal, załatwianie wszelkich formalności, rezerwacji, ustaleń co do menu itd bez zarzutu. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, bo także organizowaliśmy tam przyjęcie dla rodziny po naszym ślubie. No i od urzędu stanu cywilnego rzut beretem.

Gość gość
Polecam Sonatinę w dominowie sama robilam tam po weselny obiad ;)

Gość gość
mi sie wnętrze Sonatiny nie bardzo podoba za to nadrabiaja jedzeniem

Gość gość
Sonatina na większe wesele jest świetna ale nie na obiad dla rodziny po cywilnym. tzn byłam i na 150 osobowym cywilnym i tutaj oczywiście młodzi wynajmowali salę :)

Gość gość
Sonatina jest pięekna na okres letni bo mają przepiekny ogródek

Gość gość
Insomnia, mily klimat tam maja, ale troche dalej od starowki.

Gość gość
Daj sobie z Lublinem. Jedź do Zamościa.