Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skaza białkowa a karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Witajcie:) Post skierowany do mam które karmią piersią a mają dzieci ze skazą białkową. U mojego synka zdiagnozowano właśnie tą przypadłość, uczulenie na gluten. Odstawiłam całe białko, przetwory mleczne, jogurty, mleko itp, do tego stopnia że ograniczam masło (zalecenie lekarza). Synek ma 2 mc ale jem ciągle to samo praktycznie tj. Śniadanie: - owsianka na wodzie z rodzynkami i suszoną morelą albo brzoskwinią, kawa zbożowa, - grahamka z wędliną, herbatka na laktacje albo rumianek, -placuszki owsiane, z cynamonem i startym jabłkiem smażone bez tłuszczu (bez mąki, jajek i mleka "ciasto")'' II śniadanie: gotowane jabłko, banan Obiad: -gotowany rosołek na piersi z kurczaka troche pieprzu i soli, ciemny makaron -pierś z kurczaka albo indyka gotowana w marchewce, ziemniaki, kasza jaglana albo gryczana -pieczona pierś z kurczaka albo schab z ziemniakami i gotowaną marchewką albo buraczkami, -barszcz czerwony z makaronem Kolacja: to prawie to samo co na śniadanie. Do tego podgryzam bezglutenowe wafle ryżowe, dużo wody, herbatka na laktacje. Nie jem żadnych warzyw typu ogórek, pomidor, sałata bo ma uczulenie i go wysypuje albo ma straszne kolki.Jak trzymam dietę to Mały nie ma uczulenia i nie ma kolek. Karmię tylko piersią, Przybiera na wadzę dobrze. Piszę bo może znacze jakieś inne fajne przepisy na dania obiadowe albo śniadanie i kolacje bo już mam dość szczerze takiego jedzenia :)

Gość gość
No ale piszesz ze ma alergie na gluten, to nie mozesz tez zboz, czyli zadnych kaw zbozowych, buleczek, platkow.

Gość gość
Aaa i moje dziecko nie tolerowalo bialek mleka, pilam mleko owsiane lub ryzowe (mozna na nim zrobic wszystko), jadlam jogurty sojowe, jajka przepiorcze (bo kurze uczulaly) lub perlicze.

Gość gość
Co do masla - bezmleczna jest Flora. A przynajmniej jeszcze jakis czas temu byla.