Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vrill

Czemu grube baby porównuje się czasem do wielorybów?

Polecane posty

Gość Vrill

Przecież wieloryby są eleganckie - smukłe. Do tego pewne majestatu i szlachetności. Płetwala, albo Basilozaura nigdy nie widzieliście? :o

Mysle, ze bardziej do hipci. Np. Komorowska wyglada jak hipopotama, choc niektorzy twierdza, ze jak wieloryba.

Gość gość
wieloryby są smukłe? Chyba z delfinami pomyliłaś. Hipcio i wieloryb to synonim tuszy :)

Macie tu pięknego płetwala: s.ngm.com/2009/03/blue-whales/img/blue-whales-615.jpg Widać jakiekolwiek podobieństwo do otyłych ludzi?

25.media.tumblr.com/8b6ff45f2336816a970ee73f99ca34ca/tumblr_mgfapcToni1rw6hhbo1_1280.jpg PS. Jestem facetem

Maciek B. Orki to największe z delfinów tak naprawdę...

Gość gość
bo sa wielkie ? :)

Mysle, ze wielu ludzi widzialo wieloryba tak naprawde wylacznie w telewizji, a tam sa pokazywane jako zwierzeta raczej wielgachne i mysle, ze z tego powodu ludzie puszysci, a zwlaszcza puszyste kobiety sa okreslane mianem wielorybow. Nie kazdy ma taka wiedze z zakresu zwierzat oceanicznych i morskich jak Ty.

Idąc tym tokiem rozumowania, powinniśmy do wielorybów porównywać, nie ludzi otyłych, a ludzi pokroju Wałujewa . . .

Choc zdaje sobie sprawe, ze jest to bardzo niesprawiedliwe, ze gruby facet okreslany jest mianem misia albo niedzwiedzia (btw. Ryszard Kalisz ma nowa dziewczyne, dwudziestokulkuletnia blondynka, sa fotki we Fakcie), a gruba czy puszysta kobieta jest okreslana mianem wieloryby czy hipopotamy (lub gorzej).

@Vrill: puszyste kobiety niestety zazwyczaj sa podobne do Walujewa. Np. Grodzka czy Sroda.

Maciek B. Oni wieloryba widzieli chyba w Pinokiu (Disneya) ...

Grodzi (Bęgowski) to nie kobieta. A środa wygląda bardzo przecietnie (z Wałujewem na pewno bym jej nie skojarzył).

Gość gość
myślałem że teraz brukarze mają dużo pracy i nie maja czasu na kafe

Ja czasami myle Srode z Grodzka. Co do Grodzkiej, to szanuje jej wybor. Traktuje ja jako kobiete, choc niezbyt piekna. No ale coz, czy kazda musi byc piekna? Tak czy siak rozumiem Twoj tok myslenia, ale problem ktory opisujesz wynika po prostu z brakow w wiedzy z zakresu biologii i oceanografii.

Gość gość
pewnie BSA wyyebali z roboty za chamstwo

Gość gość
jak sa wielkie to porownujemy ! a one to niby swiete bez ogrodek epitetami rzucaja jak facet brzydki :P

Facet moze byc brzydki, o ile ma pieniadze. Kobieta nawet jak ma pieniadze to jesli jest brzydka, to nic nie ugra jesli chodzi o facetow.

Ale wieloryby są o niebo piękniejsze od brzydkiej kobiety. Więc wg mnie to godzi w wieloryby... Wieloryby to jedne z moich ulubionych stworzeń żyjących na ziemi. Więc mnie to poniekąd dotyka.

Nie jestem BSA!!! Ile razy mam powtarzać.Jak chcecie spamować durnymi sugestiami, znajdźcie sobie inny top...

Maciek B. Jelenie, to ja widziałem na żywo w Carlowitz, czyli na Karłowicach...

Ja w zoo. Ale planuje w przyszlosci zostac mysliwym jak moj dziadek i wujek, wiec mysle, ze bedzie okazja spotkac sie w lesie.

Gość gość
Maciek zważaj na słowa mówisz o naszej pierwszej damie!

Nie powiedzialem, ze wieloryby sa brzydkie. Kobiety porownuje sie do wielorybow ze wzgledu na gabaryty, a nie twarz.

Po co myśliwym? Ja uznaję zabijanie zwierząt tylko dla zdobycia pożywienia... Jak bym był zmuszony do zdobycia pożywienia, to bym polował na jelenie, bo ich mięso jest nadalne. Ale obecnej sytuacji, kiedy nie brakuje mi pożywienia, to by nie było fair. To by nie było zgodne z prawami natury i bym nie umiał tak...

Maciek B, ale kiedy kobieta ma 150 wzrostu, i jest szeroka w pasie, to przy całej analogii daleko jej do wieloryba, a mimo to do wieloryba jest porównywalna...

@Vrill: tradycja rodzinna, dla trofeow (choc dostane tego sporo po dziadku), dla skor i oczywiscie miesa. Dziczyzny duzo w sklepach nie ma, a jesli jest to bardzo droga. Poza tym przygoda i sport.

@Vrill: tak, jest to spowodowane brakami w wiedzy z zakresu biologii i oceanografii i takie porownania sa rzeczywiscie bardzo krzywdzace dla wielorybow.