Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyjść z marazmu przymulenia i nieogranięcia?

Polecane posty

Gość gość

Gdy widzę większą ilość osób wpadam w panikę co objawia się prostymi błędami w sytuacjach gdy trzeba myśleć błyskawicznie! Jak to zwalczyć? Może znacie jakieś sposoby?

Gość gość
A masz pracę?

Gość gość
Nie, kończę studia na których przez 5 lat byłem traktowany przez resztę studentów jak popychadło, jak oni coś chcieli to było git, a ja coś chciałem pełna ignorancja!!! Nie znalazłem żadnych prawdziwych przyjaciół. Sobie żyję tak że rozmawiam merytorycznie tylko z moimi rodzicami łaże pod dworze bez celu przez cały dzień (do sklepu, w niedziele do kościoła, na uczelnie bo trzeba) i patrze się na zabieganych ludzi. Kiedyś było z kim w piłkę pograć teraz nawet wyrolowali mnie na graniu w lidze orlikowej bo mieli mnie zapisać ale oczywiście kolega wepchał bardziej żytego z nim koleżkę, i nawet tam sobie nie pogram:( Marazm niesamowity!

Gość gość
Świetnie cię rozumiem, moje życie wygląda podobnie. Gdybym miała ci coś poradzić, to żebyś bez oglądania się na ludzi, poszukał sobie jakieś hobby, coś co cię wciągnie, w co się wkręcisz i będziesz w tym dobry. Potem jak znajdziesz pracę, w której będziesz się spełniał (warto już dzisiaj zastanowić się co byś chciał robić i zacząć już teraz kształtować dodatkowe umiejętności), to ci w dużej mierze zrekompensuje nieudane relacje towarzyskie. Często mając z kim porozmawiać o swoim hobby czy pracy, którą się lubi, można zyskać ciekawe znajomości, zwłaszcza jeśli jesteś osobą skrytą i nie potrafisz zdobywać i utrzymywać znajomości na bazie tylko pewności siebie. Poszukaj swoich mocnych stron i je rozwijaj, a jak będziesz w czymś dobry i będzie ci to sprawiało frajdę, znajdą się obok ciebie ludzie, którzy będą podzielać twoje zainteresowania i nierzadko podziwiać cię za to co robisz.