Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak tu reagowac

Co robicie ,jesli przylapiecie dziecko na nie umyciu zębow?

Polecane posty

Gość jak tu reagowac

Sytuacja niby banalna ,ale od maja sie to powtorzylo juz z 4-5 razy Dziecko 10 lat.Kolacja, wariacja,,pozniej toaleta i spac. Ide do lazienki odruchowo sprawdzam szczoteczke ,jest sucha.Wchodze do pokoju o 23 (zawsze o tej porze kladzie sie spac) ,lezy w betach, pytam sie czy o czyms czasem nie zapomniala? czy napewno jest gotowa do posjcia spac? odp Tak, pytam sie czy myla sie calkiem , odp Tak, wiec zadaje pytanie, dlaczego szczoteczka jest sucha..mowie ze oklamalas mnie, wiesz czym to grozi, wtedy dziecie plącze sie ze no przeciez sie myla,. brala prysznic, ale jakos wylecialo jej zglowy zeby.Raz dwa wyskakuj z betow i myc sie. po tym jakis czas myla zeby bez kręcenia, ale wczoraj byla juz noc,po 24 patrze na szczotke do zebow, i sucha, wiec ide do niej i to samo zapiera sie ze myla zęby , mowie ze szczotka sucha, ale ona zaparte ,ze no przeciez myla ..(jawne klamstwo ktore nie toleruje ) nie patrząc na pozna godzine wyjazd myc zeby (za klamstwo dodatkowa kara byla) Jak pisalam wczesniej nie bylo takich kombinowan, no moze raz do roku , ale od maja juz chyba z 4-5 razy taka sytuacja zaszla Jak reagowac?

Gość pokazac fotki zepsutych
Zębów w Internecie i zagrozić takimi samymi skutkami nie mycia zebow

Gość jak tu reagowac
ale dziecko bardzo dobrze wiec czym to grozi, zdjecia mniej lub bardziej wstrzasające widziala i w domu, i w szkole na lekcji lub zajeciach gdy pani stomatolog przychodzila i pokazywala co sie dzieje z zaniedbanymi zębami Ona wie, ale chyab leniuch, nie zdarza sie to regularnie dzien w dzien, ale zdarza sie,.Co gorsza, klamie w oczy ,a tego nieznosze, jak widze jak mi dziecko kalmie w oczy to sie wsciekam nie juz za tamta sytuacje ,ale za klamstwo Poziom dyscypliny moge podniesc , ale narazie sie wstrzymuje o ile czestotliwosc sie nie zwiekszy dziecka kretactw

Gość jak tu reagowac
????

Gość edytaaaaaaaaaaaaa
nawet jeśli jest to 23cia budzę i do mycia zębów z uśmiechem zapraszam :) skuteczne

Gość jak tu reagowac
taaaaa ..z usmiechem, juz widze ten twoj usmiech jesli dziecko klamie ci w oczy ze myło, albo kreci mimo ze kilka razy sie pytasz Watpie wtedy czy usmiech bys miala na twarzy Ja poprostu zaczynam byc zla

Gość brudas z niej
rosnie ci maly brudas

Gość gość
ciekawe czy sama dziwko myjesz zeby o 24

Gość gość
pewnie wsadza mu nosa w d*pe iiii w3 wacha czy czuc paste

Gość jak tu reagowac
Broken. doczytaj glowny post w temacie jak spawdzam, dwa razy o tym pisalam .Wystarczy przeczytac temat Do tego powyzej co sie oburza!! Myje sie przewaznie po 24 kolo 1 w nocy bo wtedy ide spac, a dziecko bede nawet o 3 z lozka wyganiac jesli bedzie i takie numery urządzac!!!

czy zdajesz sobie sprawę jak ten sposób ze szczoteczką jest naiwny? toż wystarczy pomoczyć. masz swoją córkę czy co tam masz za idiotkę?

Gość gość
właśnie, to mój czterolatek już ten sposób załapał, wystarczy ze raz mu powiediałam, że przecież szczoteczka jest sucha czyli nie mył, to następnego dnia podglądałam jego "mycie" - czysta szczoteczka pod kran i do kubka, po czym postał jeszcze cwilę, pogapił się w lusterko, miny porobił i wyszedł dopiero po jakimś czasie, żeby nie było, że za szybko. dzieci nie są głupie.

Gość gość
Wspolczuje dzieciakowi, raz, czy dwa nie umyla zebow a matka juz z paszcza skacze. Przeciez zeby jej od tego od tego nie wypadna. Wyluzuj, co?

Gość gość
moja 9-latka tez tak robi,nie wiem czy to ten wiek ale czasami ręce mi już opadają,może z wiekiem zmądrzeje,a teraz czasami odpuszczam bo już w całym bloku mnie słyszą...

Gość gość
powiedzieć że od dzisiaj będzie mył przy Tobie i stoj nad nim jak kat, trudno.może jak tak dZien w dzien będzie myl przez miesiąc pod Twoim okiem to wejdzie mu w krew

Gość gość
Przywiąż dzieciaka do kaloryfera i polewaj domestosem. W końcu niemycie zębów to tylko szczebelek mniej niż ludobójstwo.

Gość gość
Wyluzuj trochę, dziecko Cie jeszcze nie raz okłamie. Nie możesz mieć takiego podejścia do sprawy bo moja matka miała takie samo, chociaż jeszcze gorsze bo wygrzebywała mi wykałaczką po myciu zębów pozostały 'bród', zraziła mnie tym strasznie. Moim zdaniem powinnaś jej mówić codziennie przed pójściem spać, że ma iść umyć zęby i dyskretnie zobaczyć czy je myje (tylko nie stój nad nią jak kat).