Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co dajecie dzieciom kaszki?

Polecane posty

Gość gość

Serio pytam, bo nie wiem jaki jest sens dawac kaszki dzieciom, skoro nie sa zdrowe. Albo kakao slodzone na noc??

Gość gość
Jakbyś miała dziecko to byś wiedziała,że są też zdrowe kaszki i naturalne,gorzkie kakao.

Gość gość
kakao jest używką i nie jest polecane małym dzieciom to chyba każdy wie ?

Gość gość
A pewnie masz racje:) A pisze tak, bo widze znajome i te kaszki wpychane dzieciom. Takie kaszki, to maja w ogole kasze? :P

Gość gość
Moje dziecko uwielbia kakao,a kakao + chałka robi furrorę!

Gość gość
a ja mieszkam we francji i tuttaj nie ma wcale takich kaszek,nie daje się tego dzieciom do jedzenia i tyle wiec cos w tym chyba jest

Gość gość
szybki posiłek dla leniwych mamusiek

Gość petronellla
Jaki k***a posilek dla leniwych? a co ma sie dawac niemowlakowi,kanapki z zoltym serem? mieszkam w niemczech (wiec nie wiem,jakie kaszki sa dostepne w pl) i w sklepach sa kaszki w postaci paprochow typu otreby z oznych zboz -mozna tot robic na mleku,na wodzie,dodac owoce czy co tam sie chce. A kakao? nimowlakowi kakao bym ni dawala,ale co jest zlego w tym,ze starsze dziecko napije sie czasem czegos,co jest slodkie? nie wiem,co to za przyjemnosc pic gorzkie calkowicie kakao,moze sobie taki syf przyrzadzajcie. nie mowie,zeby napychac dziecko slodkosciami,ale troche cukru nikogo nie zabilo.

Gość Icy Moon
Co to znaczy: "kaszki nie sa zdrowe" ? O ktory konkretnie skladnik kaszek Ci chodzi? Kaszki skladaja sie glownie z weglowodanow, ktore wg piramidy zywieniowej powinny byc podstawa diety. Sa latwym do przyswojenia zrodlem energii co chyba jest niezbedne dla intensywnie rozwijajacego sie organizmu

Gość gość
jak to które mleczno-niby zbożowe z cukrem i sztucznym aromatem o smaku owoców. Zdrowsze są Holle czy Nominal. Polecam ok. 10m. przejść na zwykłe kasze plus owoc.

Gość gość
zawsze podawalam zwykle kasze- jaglana, manna, kukurydziana i płatki owsianka- na wodzie/mleku i zblendowaane; a gryczana i jeczmienna do zupy

Gość Icy Moon
Cukry wystepuja w pozywieniu naturalnie. Jesli kaszka jest mleczna bedzie zawierala cukier (laktoza)/ Mleko matki tez zawiera cukry i to w duzych ilosciach. Kazdy dodatek owocow podwyzszy poziom cukrow (fruktoza). Nie wiem co to znaczy "niby zbozowe". Ryz jest zbozem. Kaszki Holle rowniez zawieraja cukry pod postacia maltodekstryny...