Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo nie wiem jaki kupić

czym się różni kask rowerowy od kasku na rolki ?

Polecane posty

Gość bo nie wiem jaki kupić

?

Gość gość
szczerze, to gadalam z gosciem z rowerowego i powiedzial mi ze jedyna roznica to przedluzony tyl kasku na rolki bardziej chroni potylice, dla swojego dziecka kupilam kask ktory uzywa i na rolki i na rower ( to kask dla doroslych, ale regulowany) i sprawdza sie i tu i tu. ale byl to kask roweroy glownie..

Gość gość
Tez ostatnio tym się interesowałam, bo jestem na kupnie roweru i chciałam skompletować od razu cały sprzęt, zwłaszcza teraz, kiedy są przeceny ;) Moim zdaniem nie ma istotnej różnicy, może w długości daszku, porównywałam w sklepie kaski do obu sportów i wybrałam rowerowy: www.conrad.pl/Kask-rowerowy,-Abus-New-Gambit,-EPS,-rozmiar-M,-niebieski.htm?websale7=conradπ=418371

Gość gość
na rolki powinien być bardziej zabudowany z tyłu, bo najwięcej upadków na rolkach to wywinięcie orła do tyłu na głowę, na rower nie musi mieć dłuższego tyłu bo najczęściej upada się na boki lub koziołkuje przez kierownicę

Gość gość
Różnica jest w zasadzie tylko i wyłącznie w konstrukcji. Możecie sobie sprawdzić na http://www.czesci-rowerowe.com.pl/ tam mają dobre kaski, też odpowiedzą na pytania ewentualne.

Gość gość
Najlepiej wybrać się z dzieckiem do sklepu i na miejscu dopasować mu wszystkie akcesoria sportowe. Aktualnie nie znam lepszego sposobu na załatwienie tego typu zakupów, dodatkowo bieżąca konsultacja ze sprzedawcami pozwoli się upewnić, że zakup, który zrobiliśmy jest słuszny i nie trzeba go będzie wymieniać. Sam korzystam z kilku takich sklepów sportowych, ale ostatnio upodobałem sobie szczególnie ten - www.activsport.eu

Gość gość
Ja kupowałam sykowi na http://www.bikershop.pl/ tam mają takie fajne wzorki kształty itd. i nie było problemów z zakładaniem potem bo mu się bardzo podobał :)

Gość gość
kaski na rolki mają inną budowę, zwłaszcza z tyłu. Polecam zapoznać się z materiałami na yt, gdzie robią przeglądy różnych kasków. Plus, halo, halo - rolki, a rower to dwie różne rzeczy i o ile przy rowerze ważna będzie aerodynamika na przykład, to przy rolkach już nie!

Gość gość
Niczym się chyba nie różnią?

Gość gość
Oczywiście, że się różnią! Wystarczy sobie poczytać lub nawet porównać kaski z różnych ofert online, np. kask rowerowy https://peakstore.pl/80-kaski-rowerowe-poc z kaskiem przeznaczonym do rolek!!! Moim zadaniem w ogóle kaski rowerowe są o wiele solidniejsze i pewnieniejsze, dlatego ja nie traktowałabym ich jako jakiegoś rodzaju zamiennika. Pod żadnym pozorem!