Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emm27

8tc brak zarodka

Polecane posty

Gość emm27

Witam! Piszę bo chciałabym uzyskać od Was opinii. W styczni bieżącego roku miałam poronienie w toku w 7tc był to dla mnie szok i załamanie totalne.Dziś mija 8tc i brak zarodka jest tylko pęcherzyk żółtkowy miałam USG.Jutro mam zrobić HCG i w czwartek pnowne USG, jeżeli nie bedzie w piatek to zabieg diagnoza puste jajo płodowe nie mam juz siły brakuje mi łez.Mam już juz 6 letniego synka i nie miałam w tej ciąży żadnych komplikacji a tak bardzo pragnę mieć drugie dziecko i rodzeństwa dla niego.Jak myslicie czy jednak ten zabieg bedzie konieczny, czy później mam szanse na dziecko.Lekarz che żebym zrobiła badania genetyki ale ja przecież urodziłam już zdrowego synka czy one moga pokazać przyczyne tych niepowodzeń.Proszę o radę.

Gość gość
szczerze to nie dobrze :( ale nie smuc sie przeciez mozesz jeszcze zajsc w ciaze .... generalnie zarodek powinien byc widoczny od 6 tyg poniewac w 6 tyg powstaje serducho , moze jeszcze sie pojawi albo jest bardzo malutki i go nie widac ,.... w moim przypadku tez tak bylo , ze nie bylo widac ale do 6 tyg ... poczekaj na usg narazie o tym nie mysl

Gość gość
Witam. Rowniez mialam podobna sytuacje... poszlam do mojego lekarza w 8tc i ten stwierdzil, ze jest puste jajeczko plodowe. Zaproponowal zabieg albo czekanie na poronienie samoistne. Czekalismy... w 10tc poronilam. Na drugi dzien mialam zabieg oczyszczenia. Prawie rok minal gdy ponownie zdecydowalismy sie probowac, ale udalo sie I teraz kolo mnie spi sobie smacznie 3miesieczny dzidzius :-) :-) :-) a starsza corka zachwycona, ze juz ma rodzenstwo :-) Takze szansa zawsze jest... i zycze ci powodzenia :-)

Gość a jkie masz cykle?
?

Gość gość
Witam, ja również miałam puste jajo płodowe, zabieg w 10 tyg. Niestety u mnie poronienie zatrzymane i na wydalenie czekałabym jeszcze bardzo długo. Po zabiegu odczekałam 3 miesiące, wszystko wróciło do normy, w 4 miesiącu zaszłam w ciąże. obecnie 13 tydz. i jak na razie wszystko książkowo......oby tak dalej. lekarz mi powtarzał parokrotnie , pierwsza ciąża nie rzutuje na obecną i na pewno u Ciebie też tak będzie.

Gość emm27
cykle mam co 28-30. Dziś odebrałam HCG i jest prawidłowe aż lekarz się zdziwił że jest tak wysokie zrobił mi USG i okazało się że zarodka jeszcze nie ma jutro mam iść na oddział pobyt jednodniowy zrobią jeszcze raz HCG jeżeli nie wzrośnie to niestety zabieg.Czy jest możliwe że ta ciąża jest młodsza? Aż boję się pomyśleć co jutro będzie serce każe mi myśleć pozytywnie ale rozum nastawia mnie na najgorsze.Bedę bała się ponownie próbować już drugi raz mnie to spotyka i przeraża mnie myśl że trzeci raz też tak sie skończy.

Gość gość
Dzis zrobil ci usg i jurto tez chce zrobic? Nie za szybko? Moze powinnas poczekac min.tydzen?

Gość emm27
usg chyba tez zamierza mi robić ale inny lekarz dla potwierdzenia no i hcg o ile wzrosło przez 2 dni a z tego co wyczytałam to powinno chociaż o 70% wzrosnąć.