Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama w bokserce

Jaki ubiór pasuje matce?

Polecane posty

Gość gość
TO JAK JEST UPAŁ jak diabli to mamy się dusić w długich lub 7/8 spodniach, nie wszyscy lubią nosić kiecki, spódnice. Ja lobię nosić długie spódniczki ale krótki bo w takiej do kolana wyglądam strasznie. Mam 30 w lecie nosze krótki spodenki (do kolan nie wyglądam dobrze), do pracy również (ale mogę sobie na to pozwolić) i mam to gdzieś co kto o mnie myśli. mam się przejmować tym, jak grubsze dziewczyny chodzą z brzuchami na wierzchu.Bo co bo mamy 30 lat i jesteśmy mamami. Jak ja ubiorę się elegancko to nie czuje się sobą. U mnie wiele mam chodzi właśnie tak ubranych (oczywiście zgrabnych)

Gość gość
No juz bez przesady :D Zreszta dla mnie to komplemet, gdy ludzie mysla ze mam maks. 22 lata :P a niech sie gapia, po to maja oczy. zauwazylam jednak , ze to przypadlosc ludzi z mniejszych miast, takie taksowanie wszystkich.

Gość gość
30 nie moze nosic koszulki na ramiaczkach? Jestescie nienormalne :D

Gość agnieszka tu nie mieszka
hehe, ja mam 33 lat i smigam w spodenkach i T-shircie:) i japonkach - na co dzień, do centrum trochę poważniej się ubieram, tzn. jakas luxna sukienka,jak chłodniej to tez legginsy,

Gość gość
No dziewczynki, juz lepeij szukajmy sobie miejsc na cmentarzu, bo 30-stka na karku :P no i koniecznie trzeba zakupic stosowny stroj na wszelki wypadek :P

Gość agnieszka tu nie mieszka
heh, no koniecznie, ale tak poważnie, to dużo kobiet po 30-stce ubiera się jak stare baby i dodaja sobie lat:P

Gość gość
Moja tesciowa, o ktorej juz pisalam, ze do niedawna ubierala sie jak stara baba i bez gustu w dodatku, gdy urodzilam dziecko, tez krzywo patrzyla na moje bluzki z dekoltem, krotkie spodenki, spodniczki, obcisle sukienki... Twierdzila, ze jestem juz MATKA, a mialam dopiero 24 lata ! teraz zmienila podejscie, chociaz i tak... probuje mnie tuczyc za kazda wizyta u niej, bo przeciez matce nie wypada juz byc szczupla i wygladac jak dziewczynka (jestem niska i szczupla).

Gość gość
To ja nie wiem, skoro mi ponoc nie wypada, to co mam moja mama powiedziec, ktora jest 20 lat starsza i tez preferuje swobodny styl? Nosi obcisle jeansy, bluzki, buty na koturnie a latem, o zgrozo, smie zakladac krotkie spodenki i koszulki na ramiaczkach, a sukienka i dekolt? to juz przesada, prawda?

Gość gość
Myślałam, że to prowo, ale nie. Matka czy nie matka, jakie to ma znaczenie? Ubiór trzeba bardziej dostosować do wieku i tyle :)

Gość gość
Tu juz nie chodzi o wiek tylko dobry gust,kobieta z klasa jak odslania nogi nie pokazuje ramion i cyca i odwrotnie

Gość gość
Jasne, jest upal i skoro zalozylam juz spodenki i widac nogi, to na gore moze golf zaloze :D

Gość gość
nie golf, ale bluzke z normalnym dekoltem a nie cyce na wierzchu:D

Ubieraj się jak chcesz i się nie przejmuj gdakaniem innych. Niestety, ale w Polsce nadal istnieje przekonanie, że 30-latka to już pani wchodząca w starszy wiek i nie wypada by ubierała się na sportowo, młodzieżowo czy na luzie. A jak ubierze się seksownie to już wogóle strach i patologia.

Gość gość
Ja myslalam, ze ubior sie dobiera do swojego stylu bycia, osobowosci, figury a nie do cyferek z metryki. I zgadzam sie z jakims tam wpisem wczesniejszym, ze matke od singielki odroznia tylko fakt posiadania dziecka. Nie widze nic zlego w noszeniu sie na mlodziezowo, jesli figura na to pozwala.

Gość gość
"Tu juz nie chodzi o wiek tylko dobry gust,kobieta z klasa jak odslania nogi nie pokazuje ramion i cyca i odwrotnie" Z tym się zgodzę. Jak zakładam szorty, z to z tuniką. Jak bluzeczka na ramiączkach, to ze spódnica przed kolano. Koło 30stki zaczęłam preferować sukienki, bo wreszcie zaakceptowałam moje ciało - mimo że jest tylko 4 kilo cięższe niż 10 lat temu :) Kobiecie w sukience najładniej, niezależnie od figury - trzeba tylko dobrać krój.

Gość gość
Moje "cyce", moja sprawa i bede zakladac to, co mi sie podoba a Twoje poczucie estetyki mnie wali :)

Gość gość
seskownie a wulgarnie robi roznicę, jak ktoś jest ładny i szczupły to i w przysłowiowym worku super wygląda, a jak raszpla to chce strojem nadrobić:D

Gość gość
"Moje "cyce", moja sprawa i bede zakladac to, co mi sie podoba a Twoje poczucie estetyki mnie wali " Błeee, nie lubię wulgarnych: matek, kobiet, mężczyzn itp itd.

Gość gość
a ja sie nie zgodze, poniewaz istnieja sukienki krotkie, na ramiaczkach i z dekoltem badz jednoczesciowe komplety-spodenki z bluzka na ramiaczkach. a gdy jest upal, to nie bede sie pieklaw koszulce pod szyje tylko dlatego, bo mam krotka spodniczke czy spodenki albo w spodniach 3/4 czy spodnicy dlugiej, bo mam bluzke na ramieczkach z dekoltem.

Gość gość
ale mnie tym bardziej wali:D tylko szkoda,ze laski z fajnym biustem nie wyrzucają go na wierzch:D tylko te co maja zwisy:D

nie będę śmigała w upał w garsonce tylko w krótkich spodenkach bo cellulitu nie mam i mogę się ludziom jeszcze na oczy pokazywać a mam 37 lat i w sumie wylane na to co ludzie powiedzą

Gość Billith
Moze niech kazda pilnuje swojej szafy i patrzy na siebie a nie wtrynia sie w sposob ubierania innych? nie uwazam, ze krotkie spodenki i bluzka na ramiaczkach czy krotka sukienka, nawet z dekoltem, jest wyzywajacym strojem. Wyzywajace to sa spodenki, z ktorych poslady wystaja, czy legginsy do krotkich bluzek, gdzie wyraznie odciska sie intymna czesc ciala albo bluzki, z ktorych piersi sie wylewaja w nadmiarze.

Gość Billith
Co do cellulitu, to nawet wiele mlodziutkich dziewczatek ma. Ja nie mam nic do takich osob, nawet do otylych, jest w koncu lato.

Gość evil*
no sorry, ja mam lekki cellulit ale nie mam za miaru przez to w upal w legginasach chodzic, poza tym jak widze jaki młode dziewczyny maja i się nie wstydzą to ja 35 letnia baba mam się wstydzić:D

Gość mama w bokserce
Mam 26 lat, figurę całkiem niezłą, z tym że piersi prawie nie mam, o wulgarnych dekoltach mogę więc pomarzyć :) Jasne że jak jest tak gorąco to nosze szorty ale d*psko mam zakryte. I też lubię jak starsze babki wyglądają bardziej na luzie, a nie w bezkształtnej bluzce i spódnicy na gumie :/ jeśli figura będzie mi pozwalać to do czterdziestki zamierzam się tak ubierać, no może odpuszczę nadruki.

Gość gość
E tam nadruki, moja matka ma 48 lat i nosi, ubiera sie na luzie ale calkiem elegancko, nie wyglada na pewno jak stara rura, ktora z siebie robi malolate. Jatez chodze na luziku, jeszcze ostrzejszym, bo ostatnie kilka dni mamy upaly prawie 40 stopniowe i latam w szortach. Moj maz powiedzial tylko, ze mam szczescie, ze urodzilam dziecko i dalej moge nosic szorty (d*pe zakrywaja :P) i swietnie przy tym wygladac. Owszem, rozumiem biurwy, nie maja wyjscia i musza sie ubierac adekwatnie do rodzaju wykonywanej pracy. Rozumiem tez osoby, ktore lubia taki elegancki styl. Krzyz im na droge. Nie rozumiem tylko tego, ze stajac sie matka, mam zmienic swoj styl ubierania sie i wbijac sie garsonki i koszule. Nie paraduje pol nago ani w stroju kapielowym po ulicy, wiec nie widze nic zlego w tym, ze matka sie na luzie nosi.

Gość gość
"A jak ubierze się seksownie to już wogóle strach i patologia." wg ciebie seksownejest zestawienie krótkie spodnie, dekolt po pępek i japonki? to współczuję gustu seksownie wg mnie to jest ładna sukienka czy spódnica z ładnie dobraną bluzką a nie t-shirtem.

Gość gość
właśnie wróciłam do domu i wracjąc szął taka babka: ok 55 lat a może kilka więcej, czarne legginsy i mocno różowa podkoszulka ledwo zakrywająca pupę. gdyby taka samo była ubrana 25 latka byłoby OK ale ona wyglądała paskudnie, takie "odmładzanie" na siłe. ale wg was pewnie ma tak chodzić skoro ma taki styl. Ogarnijcie się. nikt wam nie każe od razu do trumny się kłaść ale trzeba mieć poczucie smaku i gustu w życiu, a nie takie głupie gadanie, mi tak wygodnie, ja tak lubię.... róbcie jak chcecie ale nie dziwcie się ze niektórych to DZIWI.

Gość gość
"hehe, ja mam 33 lat i smigam w spodenkach i T-shircieusmiech.gif i japonkach - na co dzień, do centrum trochę poważniej się ubieram, " skoro do centrum ubierasz się trochę poważniej to chyba czujesz ze ta codzienność nie jest do końca OK.

Gość gość
ale kto mowi o wscieklym rozu albo pokazywaniu doopy? moja matka w zyciu leginsow nie zalozy :P nie widzisz roznicy w chodzeniu na luzie, a ubieraniu sie kiczowato?