Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna Anna a

Czy zdrowo się odżywiacie i czym wg was jest zdrowa żywnosc?

Polecane posty

Gość gość
ale matki i babcie debilki od dawien dawna robily ciasta ciasteczka desery leguminy soczki slodkie, kompoty itp sypały dzieciom cukier do herbaty -dlatego ja nie wierze w kobieca madrosc przynajmniej u 95 % kobiet

Gość gość
coz ja tam za kobietami nigdy nie przepadałam

Gość gość
aha i jeszcze klasyka - smalec ze skwarkami, zupy zabielane mąką i smietana

Gość ten kto
pisze o żywności organicznej ma rację, niestety coraz trudniej o dostep do takiej, ludzie z dużych miast praktycznie nie maja dostępu do zdrowej żywności cukier, bardzo powszechny w gotowej żywności (jogurty) syrop glukozowo fruktozowy, biała mąka, alkohol, przyczyniają się do rozwoju nowotworów, nie bezpośrednio i nie od razu, ale jedząc i pijąc to codziennie pracujemy na choroby (komórki nowotworowe żywią się cukrem, alkohol powoduje stan zapalny w organizmie a bez zapalenia nowotwór nie mógłby powstac, itp...)

Gość gość
no wlasnie -skoro cukier i tak jest obecny np w chlebie to slodzenie czegokolwiek -zarcia i picia zwlaszcza dla dzieci to szczyt debilizmu ale bez slodyczy i slodkich napojów mozna zyc a ile kasy sie oszczędza nie kupując tego syfu

Gość gość
produkty mleczne tylko naturalne-zadnych slodkich serków i zadnego musli -bo to samcukier i chemia -ceny musli-sa wysokie a to samo zło-tradycyjne platki owsiane jęczmienne -to samo zdrowie no i tanie są

Gość gość
nie ma nic zdrowego obecnie ktoś kto myśli to chyba w pełni sobie z tego zdaje sprawę wystarczy popatrzeć na to ile spalin ile aut ile samolotów ile smrodu z fabryk a to wsio wraz z deszczem spada na nasze uprawy do tego obecnie użytkuje się tyle nawozów oprysków co chcecie aby z tego wyrosło? zdrowa żywność? sałata rośnie w ciągu dnia ! biedne krowy od rana do wieczora i całe życie w stajniach karmione jakimiś mączkami zwierzęcymi! świnie szpikowane zastrzykami hormonalnymi! kury karmione w ciasnych klatkach byle gównem! jak myślicie jakie to zdrowe co z nich przetworzone????? skąd się wziął celulit u Kobiet a nawet dzieci??? jakoś kiedyś tego gówna nie było! wielu dziwnych chorób nie było a teraz rodzą się dzieci z takimi wadami że słów brak!!! zatem zastanówcie się co jest zdrowe? ja sądzę że nawet powietrze szkodzi :)

Gość gość
racja -woda gleby i powietrze s a zanieczyszczone ale trucie cukrem i sola siebie a zwlaszcza dzieci swoje to debilizm i psucie zdrowia

Gość gość
pewna dentystka rzekla w wywiadzie ze zdarzaja sie przypadki usuwania spróchniałych zebów juz rocznym dzieciom bo ich opiekunowie maczają smoczki w miodzie cukrze , soku i oblizuja sztućce-jakos trudno mi uwierzyc we wrodzona mądrosc kobiet skoro próchnica juz u przedszkolaków to plaga

Gość gość
zdrowe odzywianie jest tansze niz niezdrowe- zamiast sokow napojów, herbat mrozonych mozna pic mineralna wode lub nawet przegotowana zamiast jogurtów serkow oowocowych -tylko naturalne zadnych koktajli i deserów mlecznych -a mleko waniliowe, czekoladowe-sam cukier i chemia-zamiast kremu czekoladowego, dzemu na chleb -maslo, i zielenina. no i kakao-slodkie ejst z ehhoo wiec mozna sie obejsc

Gość gość
muszę ci przyznać racje, nawet pamiętam jak byłam mała to matka na wzdęcia parzyla koper i dodawala do niego cukru, niestety sol i cukier były głównymi skłądnikami każdego żarcia, nawet zdrowe żarcie potafiły zepsuć cukrem, matka do tej pory do serka wiejskiego dodaje cukier :O to jest totalny debilizm... Dobrze ze ja mam juz dawno inne nawyki ciężko wypracowane, ale na przykład ostatnio koleżanka jak widziala ze jem pomidora to spytała dlaczego nie sole i ze pewnie jest niedobry; większość jednak na zawsze ma nawyki wyniesione z domu i to jest smutne

Gość gość
ja uwazam ze tez jem zdrowo ciemny chleb.jaja na twardo.mieso gotowane bez smarowidel.nie uzywam ani soli ani cukru.jem owoce truskawki gruszki,pije rano kawe caly dzien natomiast herbatki ziolowe.wedlin nie jem.Ostatnio mam wstret do miesa poniewaz w ubieglym tygodniu mieso ktore kupilam w sklepie znanej marki jechalo przeogromnie

Gość gość
teraz jest lato- to kiedys lata temu zwlaszcza w lecie lody żarłam codziennie ale od lat juz iich nie tykam -bo to sam cukier , tluszcz i chemia

Gość gość
sorbety -lody wodniste sa nafaszerowane chemia ze hhoho- to jej zawdzieczaja swe fluoroscencyjne barwy-raz w lodzie wodnistym zerklam na sklad to bylo tych roznych E- az 6 no i cukier

Gość Nana SSSSSS
nie jem w Mac'Donald's i KFC ! Tam najłatwiej nadziać się na oleje wielokrotnego użytku. To jest wielki +

Gość Nana SSSSSS
nie piję napojów energetyzujących, coca-coli, fanty, orenżad, nie piję alkoholi pędzonych na drożdżach, nie piję syropów owocowych, mleka co ma rok ważności, i soków z kartonów o ważności rok

Gość Nana SSSSSS
wypijam codziennie min 1,5 l wody dziennie. Mam nadzieję że ten sposób na zdrowie nie zawiedzie mnie w czasie choroby

Gość upupupupuppuppu
upup

Gość gość
ja odżywiam się może nie niezdrowo ale moja "dieta" jest bezwartościowa. Nie jem fast foodów, rzadko jem bardzo tłuste potrawy ale... Nie jem prawie wcale owoców i warzyw, bo nie lubię, za chiny nie mogę polubić. Tylko jabłko i mandarynkę raz na jakiś czas. Owoców nie lubię ale za to np jogurt owocowy (bez kawałków), kisiel, sok itp lubię a wiadomo, że to sama chemia. To samo z pomidorem- pomidora nie lubię ale ketchup, sos pomidorowy, pomidorówkę- uwielbiam. Takie dziwadło ze mnie. W ogóle moje codzienne jedzenie jest bezwartościowe, lepiej, żebyście nie wiedzieli co jem;) Chciałabym zdrowo się odżywiać ale co poradzę, że nie lubię, nie umiem się zmusić.

Gość gość
ja przyzwyczailam sie do ciemnego chleba lubie go.jem ususzony najem sie predzej. lody kiedys tez zarlam.ale teraz mroze sobie jogurty.owocowe,i mnie wystarczy. w dziecinstwie w niedziele w moim domu byla na obiad kaczka i buraczki. drob wlasnego chowu moze jadlam dwa razy w zyciu.Obecnie mam wstret do wszelkiego rodzaju kielbas kiedys kupilam pasztet przeczytalam ze w sklad wchodza skorki z kurczka fuj,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.

Gość gość
ja przyzwyczailam sie do ciemnego chleba lubie go.jem ususzony najem sie predzej. lody kiedys tez zarlam.ale teraz mroze sobie jogurty.owocowe,i mnie wystarczy. w dziecinstwie w niedziele w moim domu byla na obiad kaczka i buraczki. drob wlasnego chowu moze jadlam dwa razy w zyciu.Obecnie mam wstret do wszelkiego rodzaju kielbas kiedys kupilam pasztet przeczytalam ze w sklad wchodza skorki z kurczka fuj,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.

Gość gość
drob z rynku jest drogi,jakie ma wyjscie ta osoba ktora musi gotowac dla 4 osob.kupuje w sklepach dodaje przyprawy marynuje.pozniej smazy. wydaje mi sie ze to lepsze niz kebaby i inne. Ostatnio syn dal mi kawalek kebaba smak jakbym jadla gume.lubie bialy ser jaja rzodkiewki.

Gość gość
uwielbiam pomidory,polskie sa czerwone smaczne roznia sie wygladem od tych sklepowych bladych. smaczne sa przekrojone z bialym serem

Gość gość
uwielbiam pomidory,polskie sa czerwone smaczne roznia sie wygladem od tych sklepowych bladych. smaczne sa przekrojone z bialym serem

Gość gość
kocham ryż,kasze makaron i ziemniaki -omaszczone maslem - zadnych przypraw

Gość gość
ja kupuje same zdrowe jedzenie tutaj www.eko-pychotka.pl :) i nie wyobrazam sobie juz innego zycia, zycia bez eko :)

Gość gość
ja uzywam ekologicznych rzeczy i zdrowych np otręby, soki, jagody goji itd, tu mozecie znalezc www.eko-pychotka.pl/zdrowa-zywnosc ja kupuje od kilku miesiecy hurtowo :)

ja sie zdrowo odżywia , a przynajmniej sie staram . i zwracam uwagę co kupuję. np ostatnio moim odkryciem są soki Nuja - smaczne i bardzo pozywne napoje. a przede wszystkim mają prosty skład, bez dodatków.