Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)słoiczkowapanna

czy jedzenie wsłoiczkach jest zdrowe?

Polecane posty

niby przechodzi rożne badania, ale co oni tam dodają że termin ważności rok lub nawet dwa ? wiem pakują próżniowo , ale czy to wystarcza żeby jedzonko się nie zepsuło ..?

Gość gość
kobieto ogarnij sie rób jak uważasz, twoje dziecko kolejny debilny temat który ma wywołać kłótnie ile ludzi tyle opinii

Gość gość
a domowe przetwory? dżemy, kompoty.... też latami sie nie psują, czyli pasteryzacja wystarcza.

Gość gość
jak cie nie stać to nie kupuj a nie wypisuj głupot, co ona tam dodają. Każdy słoik ma skład na etykiecie. poczytaj, jeśli umiesz.

chyba mnie nie zrozumieliście , ja tez od czasu do czasu doja dziecku jedzenie ze słiczków, nie uważam ze sa złe, choc wole dziecku gotowac sama , nie chciałam wywołać żadnych kłotni.. nie jestem gówniarą . Zastanawiało mnie tylko czy oby na pewno tam nic innego nie dodaja.tyle.

Gość gość
Powiem tak pierwsze dziecko karmilam słoiczkami itp itd , druga córke juz nie sporadycznie jak nie miałam czasu cos ugotowac ,opinie sa podzielone wiem jedno te zupki nie smakuja jak ugotowane w domku i wszystkie jak dla mnie podobny smak miały

mi wręcz pediatra poradziła dawać jedzenie ze słoiczków, faktycznie pójdę kupić warzywa/owoce w sklepie na targu a w nich pewnie sama chemia

Gość gość
100 razy ten temat był przerabiany.....

Gość gość
dokładnie, nie masz pewności ile jest chemii w warzywach i owocach na targu a poza tym nie wiesz czy marchewka, która kupujesz nie rosła przy drodze

Gość gość
nie pamiętasz czasów jak mięso było pakowane tylko w słoiki bo nie było np lodówek Pasteryzacja to bardzo skuteczny sposób konserwowania żywności.

nie pamiętam , byłam wtedy za mała... skąd tyle złośliwości w ludziach..