Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodamanna..

wakacje z niemowlakiem Chorwacja

Polecane posty

Gość młodamanna..

czesc dziewczyny moja córeczka kilka dni temu skonczyła 4 miesiace, w sierpniu chcielibysmy pojechac do chorwacji, znajomi byli z jeszce mniejszym dzieckiem i mówia ze było okej. zaraz pewnie odezwa sie dziewczyny ze za goraco , że pordóz za długa.. zdaje sobie z tego sprawe, też mam pewne obawy . Czy ktos był jeszce z takim małym dzieckiem gdzies za granica ?

Gość gość
no ja bym sie nie wybarała z taki maluchem w taką podróz. co on z tego będzie miał? wielogodzinne siedzenie w samochodzie. wolałabym jezioro, las w PL piszesz że twoja znajoma sie wybrała...no i co z tego? ludzie robią różne dziwne rzeczy. a z jakiego miasta w PL wyjazd?

Gość młodamanna..
opole, dostalismy propozycje wyjazdu busem ze znajomymi, ale waham się , dlatego chcialam aby wypowiedziały sie mamy które były , jak to wygląda w praktyce..

Gość gość
tak naprawde z 5 miesięcznym dzieckiem które jeszcze sporo śpi w tym okresie jest łatwiej przetrwać taką podróz niż z dwulatkiem. ale nie wiem, ja chyba też bym sie nie odważyła... chyba ze samolotem.

Gość gość
kochana a dziecko na Wasz dowod czy paszport???? a masz w ktoryms dokumencie wpisane? nie sadze dziecko musi posiadac wlasny dokument

Gość gość
Jeżeli do Chorwacji to tylko maj , czerwiec albo wrzesień. W lipcu i sierpniu upał, dodatkowo duza wilgotność powietrza. Dorośli mają problem. Według mnie to za małe dziecko. no właśnie a masz dowód dla dziecka?

Gość młodamanna..
znajomy którzy byli z dzieckiem (4msc ) w chorwacji wyjechali ok19 dziecko cała noc przespało a o godz12 byli juz na miejscu,dziecko na plazy było pod drzewami zadowolone bo ciagle na świezym powietrzu , kupili mu tez taki mini mini basenik i rowniez sie pluskało :) moja córcia tez cała noc spi, w aucie to juz wogle.. najbardziej obawiam sie jednak temperatury , gdybysmy jechali byłby to oststni tydzien sierpnia

Gość gość
ja byłam w czerwcu rok temu na Istrii i cóż zawiodłam się przez bardzo duże Z smutas.gif zwłaszcza pogodą, była fatalna codziennie ulewa min przez godz potem ze 3-4 godz spacerowej pogody potem burza i wieczorami trochę słońca smutas.gif byliśmy 7 dni i tylko 1,5 dnia było ładnie, w dodatku było dużo chłodniej niż wówczas w PL o ile pogoda może być kwestią szczęścia to niestety zawiodła mnie infrsatruktura a raczej jej brak, w Chorwacji nie znają co to internet :/ nie ma akfewjek nie ma hotspotów nic, jeden jedyny w Poreć znalazłam a zjeździliśmy Istrię całą wzdłuż wybrzeża, byliśmy w Słowenii i tam o niebo lepiej, wiecej sklepów, lepsza infrastruktura, Chorwacja ma u mnie krechę :/ a wszyscy polecali jak pięknie smutas.gif plaża była paskudna, morze okrutnie zimne, zero piasku kolejka do granicy gigantyczna że sie nam auto chciało ugotować :/ faktycznie nie sprawdzali dokumentów Polakom ale zagladali ile osób jedzie drogi kiepskie, ogólnie było drogo jak na to co oferowali, ceny w knajpach jakieś kosmiczne w tym roku jadę do Bułgarii a do Chorwacji może kiedyś ale na pewno max na południe i najpewniej bez dzieci na jakiś rejsik po wyspach

Gość młodamanna..
wiem o dowodzie , jeszcze nie ma , ale byłam sie pytac to nie problem , trzeba zrobic zdj u fotografa złozyc pismo w urzedzie i dosc szybko dziecko ma dowód( znajomi czekali 2 tygodnie )

Gość gość
a po co do Chorwacji ciągnąć tak małe dziecko??? ono nic nie bedzie miało z tego wyjazdu, namęczy się tylko, podróż, upał. Ono na pewno wolałoby zostać w domu.

Gość gość
ja byłam w Hiszpanii z 11 miesięczną córką i wcześniej w Niemczech z 9 miesięcznym synkiem. Z organizacją ok. Bywały przygody, ale one bywają czy jedzie się z dzieckiem czy nie.

Gość gość
a gdzie bedziesz je przewijac co ile postoje bo przeciez musi byc w foteliku??

Gość młodamanna..
gdzie będę przewijać ?a jaki problem ..? w aucie , na stacji benzynowej ( oczywiście jak jest przewijak plus własny podkład ) to nie problem dzięki za linka czytam