Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY TO PRAWDA ZE JEDZĄC KASZE CHUDNIE SIE ??

Polecane posty

Gość gość

GRYCZANA I JECZMIENNA //o te mi chodzi

Gość gośćADAMO
gryczana jak najbardziej, ale to ci nic nie da jesli będziesz codziennie wcinac samą kasze... od tego i tak nie schudniesz proponuje zamiane "białych węglowodanów" na ciemne, czyli: biały chleb na ciemny razowy biały makaron na ciemny (najlepiej z pszenicy durum) biały ryż na ciemny kasze białe na gryczaną no i do tego oczywiscie białko... bo nie wiem czy wiesz ale jedząc mięsą chudniemy... mam na mysli oczywiscie chude mięso: pierś z kurczaka, ryby, od czasu do czasu wołowina oczywiscie do tego wszystkiego warzywka, owoce no i oczywiscie te mięsa muszą byc przygotowane w jak najmniejszej ilosci tluszczu, bez zasmażek, bez zawiesistych sosów itp. najlepiej piers kurczaka z solą pieprzem, jakies ulubione zioła (np. prowansalskie) i ugrilowana np. na patelni grillowej Oczywiscie zeby schudnąc to trzeba by odrzucic wszystkie "dodatki" typu słodkosci, słodkie napoje, gazowane itp. alkohol równiez bo jest bardzo kaloryczny, fast foody i ogólnie starac sie eliminowac tłuszcze (zwłaszcza te niezdrowe zwierzęce, chodz i roslinne tez nie zdrowe... frytki na oleju? ODPADAJĄ... jedynym dobrym tłuszczem jest oliwa z oliwek, na małej ilosci mozesz smazyc lub uzywac jej do sałatek/surówek