Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sok grejpfrutowy.

Czy łatwo zrobić wywar warzywny?(bulion)

Polecane posty

Gość sok grejpfrutowy.

Zależy mi tylko na wywarze warzywnym do picia. napiszcie tylko czy łatwo czy nie.. bo podobno 2 godziny sie to robi :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sok grejpfrutowy.
odswiezam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
włoszczyzne po prostu musisz gotować w wodzie, rzeczywiście przez około 1-2 godziny, warto dodać też cebulę przypalaną nad ogniem, bardzo dodaje aromatu bulionowi ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2 godziny warzywa? Przecież nic z nich nie zostanie, tylko taka rozgotowana breja. Tyle to mięso się gotuje a nie warzywa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bulionu nie gotujemy dla
warzyw, ale dla esencjonalności wywaru :O Gotuj nawet 3 godziny na jak najmniejszym ogniu. Do włoszczyzny dodaj jeszcze sól, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, lubczyk i liscie laurowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bulionu nie gotujemy dla w
I jeszcze jedno-gdy już woda się zagotuje odkrywamy garnek i gotujemy przez te 3 godziny bez przykrycia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojgen
proponuję aby do tego wywaru wrzucić siedmio-calowego gwoździa namoczonego w przepalonym oleju silnikowym, wywar będzie trochę tłuściejszy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×