Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dla osób z prawem jezdy-pytanie.Jak nie mam wyznaczonych paśów ruchu

Polecane posty

Gość gość

to czy to znaczy że cała ulica jest moja.Czy tez musze dawac migacz jak zblizam sie na przykąłd do prawej czy lewej??

Gość gość
cała ulica nie jest Twoja - bo należy jechać po prawej stronie.

Gość gość
no przecież to zależy czy to jednokierunkowa czy nie. Bo jak nie no to jak cała jezdnia dla ciebie? A co maja zrobić Ci z naprzeciwka? Zresztą nawet jak jednokierunkowa to tak samo Cię obowiązują migacze itd. Ty w ogóle masz prawo jazdy? Bo pytanie jak byś nie miał/a zielonego pojęcia o co chodzi?

Gość gość
ok a jak zmieniam na lewy bo na prawej stronie mam przeszkode to migacz musze dac i patrzec w lusterka?

Gość gość
to znaczy ja rozumiem ze na dukierunkowej nie jest cała moja...mam na mysli jak po mojej stronie zmieszczą się np dwa auta...to jak to rozpatrywać?

Gość W lusterka musisz patrzeć
zawsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
powinnas zawsze wlaczac kierunkowskaz przy omijaniu. ja jak widze jezdzac juz bez L na dachu ze nic za mna nie jedzie nie wlaczam kierunkowskazu :-P

Gość gość
jak omijasz przeszkodę to zawsze włączasz kierunkowskazy - niezależnie od tego, czy na drodze są wyznaczone pasy ruchu czy nie i czy jest droga jedno czy dwukierunkowa

Gość gość
omijać przeszkodę z włączonym migaczem możesz tylko wtedy, kiedy nic nie jedzie z naprzeciwka. Jeśli jedzie, musisz przyhamować, puścić tego na lewym i dopiero omijać. Bo rozumiem, że to droga dwukierunkowa, gdyby była jednokierunkowa z dwoma pasami, to byłyby namalowane