Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Będziecie segregować śmieci od pierwszego lipca?

Polecane posty

Gość gość

Dostałam wczoraj Instrukcję, jak to ma się odbywać, co do czego, jakie odpady do jakich worów. I powiem wam, że mam to w d***e - będę odkładać plastik i szkło, a jeśli chodzi o resztę - niech mnie w d**ę pocałują. Na 50 mieszkań w klatce na 10000000000% nikt nie będzie tego robił dokładnie - więc i tak będziemy pewnie płacić więcej :o

Gość gość
plastik, szkło, papier i puszki tak, ale reszty chyba nie dam rady

Gość gość
Bedziemy. Ale na szczescie mieszkamy w domu i nie musimy sie martwic ze sasiedzi nie posegreguja i zaplacimy wiecej ;]

Gość Taka sobie jedna.....
Ja tez mieszkam w domu.Bede musiala dokupic kosze na smieci:/

Gość gość
Ja też dostalam taką ulotkę i wychodzi , że muszę mieć 6 koszy na zewnątrz. A jak się pomieszczę w szafce z tymi śmieciami, to już nie mam pojęcia. Cały ten styl eko jest wkurzający, tylko czlowiekowi utrudniają. Teraz to dopiero będziemy mieli śmiiecie przy drogach i w lasach. Chore to wszystko

Gość Taka sobie jedna.....
Ja jeszcze zadnej ulotki nie dostalam...

Gość gość
Ja tak jak piszecie: szkło, papier, plastik. NIe mam zamiaru oddzielać brudnych ręczników papierowych od skórki po bananie tak, jak teraz wymaga tego nowa dyrektywa, chyba ich pogięło. Ja zastanawiam się jak to będzie z tymi odpadami bio (resztki jedzenia, skórki po warzywach czy owocach). Moja ciotka mieszka w Berlinie i mówiła, że parę lat temu oni tez musieli to segregować osobno, ale jak zobaczyli, że taki kontener bio jest jednym wielkim chodzącym białym robalem, to pozwolono im wyrzucać te odpady bio z czymś innym, żeby nie rozkładały się tak szybko. Ogólnie cała ta "rewolucja śmieciowa" dla mnie to wielka ściema, na której ktoś zarobi niezłą kasę i tyle.

Gość gość
segregujcie, myjcie i płaćcie frajerzy - a tamci tylko będą ręce zacierać bo towar przygotowany przez was do sprzedania i jeszcze daliście za to kasę!!! to oni powinni wam zapłacić za odbiór odpadów, głąby!!!!!!!!!!!