Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kremooweczkaa

decyzja odnośnie sposobu antykoncepcji

Polecane posty

Gość kremooweczkaa

Pytam, bo zaczęłam się nad tym zastanawiać. U mnie było zawsze tak, że to ja decydowałam. Chciałam, żeby były gumki, bo uważałam, że jestem za młoda na hormony i był seks z gumką. Chciałam brać hormony, to po prostu poszłam go ginekologa i zaczęłam brać tabletki. Chciałam zmienić tabletki na krążki, to też nie omawiałam tego z partnerem. Bo to ja zawsze musiałam czuć się komfortowo i być pewna zabezpieczenia. Płaciłam za środki anty też zawsze sama. Chciałabym poznać wasze opinie na temat decyzji odnośnie antykoncepcji. Czy Waszym zdaniem temat ten powinien być podejmowany wspólnie? Czy decydować powinna wyłącznie kobieta? Czy partnerzy powinni się dzielić kosztami za środki anty? Co jeśli partnerzy się nie zgadzają co do sposobu zabezpieczenia? Z góry dziękuję za wszystkie opinie.

Gość gość
No jezeli metoda ingeruje w twój organizm - tabletki, spirala, to chyba logiczne ze musisz sama podjąć decyzję. Koszt tabletek uwazam za tak niewielki ze to kto za nie płaci jest kwestią marginalną.

Gość kremooweczkaa
No tak, a co w przypadku, kiedy ja chcę brać hormony, bo uważam ten sposób za skuteczniejszy. A on mówi, że nie chce, żebym się truła i woli gumki? A tabletki, jeszcze rok temu, te nowsze kosztowały w granicach 50 zł. Krążki ponad 40. Nie uważam, że to mała suma. Szczególnie dla młodych ludzi.