Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

egzamin zawodowy technik żywienia i gospodarstwa domowego 2013

Polecane posty

Gość gość

jaki wyszedł wynik kosztu jednostkowego ?

Gość gość
mi wyszło 4,71 zł

Gość ladyshakee
mi też tak wyszło :) a wartość energetyczna w % wyszła mi 27 z czymś ;)

Gość nana22
hej żywieniowcy dlaczego mi wyszło w zapotrzebowaniu ponad 60 zł, bo jak było trzeba obliczyć tą cenę jednostkową to liczyło się z ryczałtu a tu nie było podane, nie potrzebnie wzięłam te 50% jako ryczałt kuźwa :(jak tu czytam to mam na bank nie zdany :( a ocena mi wszyła ta sama tylko, że tysięcy :(( coś źle liczyłam. Jak to liczyliście? Pierwsze zadanie wzięłam razem z drugim tzw. dwa w jednym liczyłam, że jak była ilość na 10 porcji a przeważnie było w projektach 1 porcja i liczyłam normlanie ;-/ czyli tą ilość mnożyłam razy 70no i co się powtarzało to wcześniej dodałam i dopiero wpisałam wynik i potem dzieliłam przez tysiąc i mnożyłam przez cenę i tam wpisałam wartość itp. no i przeliczyłam... Masakra liczyć na cud , bo teraz pisałam poprawę za pierwszym razem brakowało mi siedem pkt, żeby chociaż zdać :( No i jak liczyłam przez 10 porcji stwierdziłam, że za duże liczby mi wyszły więc zostawiłam jak miałam. Miałam taki moment, że oddam pół zadania, ale coś napisałam :( Jak liczyłam na spokojnie w domu to już wyszedł mi wynik 7 zł jeszcze coś źle, aż się boje :(

Gość gość
tą ilość to się mnożyło razy 7 a nie 70... bo 10*7= 70 porcji a nie 10*70 co się równa 700 porcji

Gość gość
ma ktoś może arkusz ?

Gość WowQ
Jeśli chodzi o obliczenia to wszystko wyszło mi dobrze,obawiam sie jedynie opisu potraw,mam nadzieję ze wszyscy zdamy i 3mam za was kciuki :-)

Gość Paulina13
Ma ktos moze arkusz 1 czesci technik zywienia i gospodarstwa domowego.?