Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melam

Infekcja z E. Coli

Polecane posty

Gość Melam

Witam wszystkich. Pozwoliłam rozpocząć sobie nowy temat bo jest ich tak wiele, że nie wiem w który si9

Witam wszystkich. Pozwoliłam sobie rozpocząć nowy temat bo jest ich tyle, że nie wiem w który się wstrzelić. Przyjmowałam ostatnio globulki dopochwowe przez 12 dni, ponieważ mam infekcje i bakterię E. Coli oraz inne. Przez ten czas kochałam się z chłopakiem tylko raz i dodam że bez prezerwatywy. Raz ponieważ, każde zbliżenie sprawia mi ogromny ból w pochwie. Przedwczoraj zakończyłam leczenie i dziś rano obudziłam się przez pieczenie w pochwie, boli mnie też przy oddawaniu moczu. Powiedzcie mi czy to nawrót infekcji, czy mój chłopak mógł to z powrotem przenieść na mnie ? Lekarz nie przepisał mu żadnych leków bo twierdzi że jemu one nie są potrzebne. Brałam też pod uwagę zapalenie pęcherza, bo kiedyś też miałam z nim problemy ale nie są to typowe objawy, ponieważ nie czuję parcia na siusiu. Jutro jadę do lekarza ale najpierw chciałabym poznać Waszą opinie.

Gość gość
przy infekcji seks jest zabroniony sama jesteś sobie winna, że znowu będzie cie boleć. Zero myślenia mają niektórzy

Gość gość
Przecież wiadomo że w czasie leczenie infekcji trzeba się powstrzymać od współżycia./

Gość gość
Facet mógł sie zarazić zanim rozpoczela leczenie i co? Kobieta zwalczy infekcje a on?

Pytałam lekarza czy można współżyć, powiedział mi że oczywiście można ale że tabletkę dopochwową mam włożyć dopiero po "akcji" tak to ujął. To nie jest moja wina, że lekarz jemu nie przepisał żadnych leków, przecież sam sobie recepty nie wypiszę bo nie wiem na co, nie posiadam takiej wiedzy.

Kochając się z chłopakiem mogło dojść do ponownego zarażenia albo do podrażnienia wrażliwych miejsc intymnych. Z tego co zrozumiałam, to lekarz zrobił wcześniej badania i leczenie było celowane?

Tak, miałam robiony wymaz i wyszły bakterie E. Coli oraz inne. Pytałam lekarza czy można współżyć to powiedział, że można. Wczoraj byłam u innego lekarza i dowiedziałam się, że leki były nieodpowiednie. Dlatego po włożeniu tabletki miałam uczucie pieczenia. Teraz dostałam inne leki, także dla mojego partnera i mam nadzieję, że uda się to wyleczyć.

Gość gość
dużo pij i sikaj - pij wodę zakwaszoną wit. c i pij herbatki żurawinowe, sikaj przed i po stosunku. Kup sobie do mycia preparaty z kwasem mlekowym lactacyd plus provag żel do smarowania po kapieli i przed oraz po każdym stosunku- są b. dobre; nie noś absolutnie stringów - wyrzuć do kosza/ może te rady ci dodatkowo pomogą/powodzenia.

Powyższe rady są dobre, aby uniknąć infekcji dróg moczowych (picie dużej ilości płynów, żurawina, oddawanie moczu po stosunku oraz rano po przebudzeniu). Aby uniknąć infekcji intymnych należy dodatkowo pamiętać o prawidłowej higienie (podmywanie się- nie za częste, bo prowadzi do wyjałowienia- od przodu do tyłu, unikanie irygacji, bawełniana bielizna). Melam, na Twoim miejscu poczekałabym ze współżyciem do momentu wyleczenia- zarówno Ciebie jak i partnera.