Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babka z piasku

Nie którzy nie powinni mieć psa, zwłaszcza pozornie uważanego za agresywnego.

Polecane posty

Gość babka z piasku

Parę dni temu byłam świadkiem bulwersującej - w moim mniemaniu sytuacji. Siedziałam na ławce z synem i przechodziła koło nas "dziewoja" ( może 21 lat) wraz ze swoim facetem i młodziutką suczką ( może miała 10mieś. ) rasy doberman. Suczka była bardzo niepewna, sprawiała wrażenie wystraszonej, ale "pańcia" prowadziła ją na króciutkiej smyczy i w kagańcu. Suczka, była niemalże przylepiona do jej nogi. W pewnym momencie suczka chciała iść ciut szybciej, odwróciła głowę na bok i lekko się odsunęła od nogi właścicielki. Właścicielka odebrała to widocznie jako próbę dominacji, ale co zrobiła psu, aby "trzymać w ryzach" to się w głowie nie mieści. Tuż przed ławką obok nas z wielką złością szarpnęła smycz g***townie w górę, tak że suka się oderwała się nawet tylnymi łapami od ziemi ( nie wiem skąd miała tyle siły). Następnie g***townie w dół. Chwyciła sukę za szyję i "przygniotła" ją do ławki. Suczka wpadła na tę ławkę biodrem , a ona obiema rękoma trzymając za szyję i przechyliła psa w taki sposób że uderzył głową o ławkę. Potem puściła na ziemię. Suka skamlała i aż zsikała się. Próbowałam interweniować. Wydarła się do mnie że "c**j mnie to obchodzi" a jej chłopak groził że "dostanę zaraz w pałę". TO NIE SĄ LUDZIE ! Kto dał/sprzedał im takiego psa!? Potem piszą w dziennikach, że np. amstaff kogoś pogryzł, a sami są sobie winni jego właściciele, bo strach wyzwala agresję. Kiedyś moja koleżanka widziała jak facet rottweilerem szczuł podwórkowe koty i wręcz namawiał psa do gonitwy za nimi i zagryzienia używając słowa "zabij". Szkoda mi strasznie tej suni :( Jeśli kiedyś się odwdzięczy za "wychowanie" to pewnie od razu ja uśpią, bo to taki agresywny pies był !!! Ja sama za 2 tyg będę miała w domu malutką dobermankę. Jako dziecko też mieliśmy dobermankę, a potem amstaffkę.

Gość emulek
Sam jestem wielkim miłośnikiem psów i mam w domu trzy. Sytuacja niedopuszczalna, aż brak słów :(

Gość jgnd
Biedny pies :( :( :(

Gość gość
niektórzy

Gość gość
za to NIEKTÓRZY powinni przysiąść trochę do książek 🖐️

Gość gość
Nie ma jak troll - ortograf w jednym. Większość widać odreagowuje na kafe frustracje dnia codziennego :) Co do psa, to jestem tego zdania co poprzednicy. Jestem właścicielką kundla-przybłędy, najukochańszego psa na świecie i nie wyobrażam sobie zrobić mojemu psu jakąkolwiek krzywdę. Co innego nauka posłuszeństwa a co innego tępienie, zastraszanie, brutalne traktowanie psa w celu wymuszenia posłuszeństwa.

Gość babka z piasku
Pardon, za błąd, lepiej ?:) Może za chwilę dowiem się jak bardzo mój nick jest głupi i nie podoba się komuś, w końcu trole muszą mieć zajęcie i wytkną ci najdrobniejszy błąd, byle żeby odreagować. :)

E tam nie przejmuj sie błaznami na forum ich tu nie brakuje i najlepiej to olewać. A co do takiego traktowania psa to masakra taką rurę to wrzucić do celi o chlebie i wodzie i raz dziennie wpier...ol

Gość babka z piasku
Tylko potem wszystko niestety odbija się na zwierzętach. Pamiętam jak sąsiad bił swojego psa. Trzymał go w słońcu przywiązanego bez wody. Kiedyś pies uciekł i zaatakował mężczyznę. Został uśpiony, a wszystko przez to że taki s******l się nad nim znęcał i nie wychował go. Kurcze jestem strasznie wrażliwa na takie rzeczy.